Határidő

2023.12.13. 19:15

Nincs nagy sikere Váradon a roncsautó-programnak

Közeleg a december 29-iki határidő a helyi roncsautó-programban. Akik addig nem írják alá a szerződéseket, elesnek a támogatási összegtől, úgyhogy az érdekelt autótulajdonosoknak érdemes igyekezniük.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Nagyváradon mindössze 568 személygépkocsi-törlésre iratkoztak fel az autótulajdonosok a helyi roncsautó-programba, és közülük is mindössze 230 személy írta alá a finanszírozási szerződést december 12-ig. A többiek december 29-ig tehetik ezt meg, ellenkező esetben nem kapják meg az autó törlése után járó 3000 lejt. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményében azt írja, hogy a Környezetvédelmi Alap már átutalta az összegeket a hivatalnak, és december 12-én megkezdődött a kifizetés. A közlemény emlékeztet arra, hogy az érdekeltek 2023. december 29-ig vihetik be a szükséges dokumentumokat a váradi városházára, szintén az említett határidőig írhatják alá a szerződést, és 2024. február 29-ig kell leadniuk a forgalomból való törlésre szánt autójukat. Fontos tudni, hogy a programban részt vevők csak azt követően adhatják le járművüket, hogy aláírták a polgármesteri hivatallal a finanszírozási szerződést. Az önkormányzat a hivatalos törléstől számított harminc napon belül fizeti ki a jogosultnak a 3000 lejes támogatást. A kifizetés kizárólag banki átutalás formájában történik. A helyi önkormányzattal történő szerződéskötéshez az érdekeltek a következő dokumentumokat kell elvigyék a városházára: típuskérvény, másolat az igénylő személyi igazolványáról vagy útleveléről, a kérelmező nevére kiállított adóigazolás arról, hogy a kérvényező minden adóját kiegyenlítette, a járműazonosító igazolvány másolata, bankszámlakivonat. Ha a járműnek társtulajdonosa van, akkor a finanszírozási szerződést ő is alá kell írja. A közlemény kiemeli azt, hogy ha a benyújtott dokumentumokban szereplő információk között ellentmondások (hiányos, helytelen vagy elavult adatok) vannak, akkor a kérelmet elutasítják, de a kérelmezőnek lehetősége van a határidőn belül kijavítani és újra benyújtani a kérvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában