Beruházások

2023.12.21. 19:00

Még az idén megnyílik a parkolóház és az aluljáró-labirintus

Fotó:

Florin Birta, Nagyvárad polgármestere csütörtökön bejelentette, hogy december 30-án 12 órakor megnyitják a forgalom előtt az ortodox katedrális körül épített park&ride típusú mélygarázst, egy nappal később, december 31-én szintén déli 12 órakor pedig a Gojdu téri és a nagypiac előtti aluljárókat. A polgármester kiemelte, hogy a parkolóházat az első három hónapban ingyen használhatják az autósok. 

Az aluljáró-építéssel kapcsolatban az elöljáró kifejtette: most már biztos, hogy az összes uniós forrást elköltötték ezekre a projektekre, amelyeknek az önrésze, mint azt már megírtuk, eléri a beruházások mintegy ötven százalékát. „Mozgalmas év volt az idei, 150 építkezés volt szerte a városban, de az idén lezárul az összes, a 2014–2020-as Regionális Operatív Programból finanszírozott projekt. Be kellett fejeznünk az összes projektet, és el kellett költenünk az európai alapokból elszámolható összes pénzt, és ezt sikerült is megvalósítanunk. Az összes támogatható pénzt elköltöttük” – mondta Flron Birta azon a sajtótájékoztatón, melyet a PNL Bihar megyei székhelyén tartott Ilie Bolojannal és Mircea Mălannal, a megyei tanács elnökével és alelnökével, valamint Dumitru Tiplea prefektussal közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában