Beruházás

2023.12.19. 17:17

Hét ajánlat érkezett a Körös utcai aluljáró megépítésére

Nem kevesebb mint hét ajánlat érkezett a nagyváradi Körös (Tudor Vladimirescu) és Vitéz (Decebal) út kereszteződésében építendő közúti aluljáró és a Körös utca négysávosra való bővítésének munkálatait magába foglaló tenderre.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Az önkormányzat illetékesei december 15-én nyitották ki a beérkezett pályázatokat, az ajánlattevők neveit a polgármesteri hivatal közölte közleményében. Eszerint az egyik ajánlat a kolozsvári Antrepriza de Reparații și Lucrări nevű cégtől érkezett, mely több alvállalkozóval közösen valósítaná meg a beruázást. A második ajánlat a sorban az Asfamixt cégé, mely szintén több alvállalkozóval együtt vállalná a munkálatot. A harmadik ajánlat a Construcții Bihor, a Drum Construct és a Tarr Const cégekből álló konzorciumtól érkezett. A negyedik ajánlattevő a Global Industrial és a Dimex-2000 Company cégek konzorciuma. Az ötödik ajánlat a Precon Transilvania és a Selina cégek konzorciumától érkezett. A hatodik pályázó a Madlev Cons, az Imperial Preconstruct és a Superconstruct cégek szövetsége, a hetedik ajánlattevő konzorcium pedig a Freyrom, az Inginerie Drumuri și Poduri, az Integrated Road Solutions és a Procons Group cégekből áll. Megjegyzendő, hogy a konzorciumoknak is vannak alvállalkozóik, melyekkel közösen vállalnák a munkálatok elvégzését.

A polgármesteri hivatal közleményében azt írja, hogy a város forgalmának és zsúfoltságának enyhítése érdekében hoznak létre úgynevezett mobilitási folyosókat. Ezek egyike a Körös és a Mester utcai folyosó kialakítása, amely magába foglalja az említett aluljáró építését a Körös utca és a Vitéz út kereszteződésében, a Körös utca négysávosra szélesítését, egy közúti aluljáró építését az Oneștilor és a Körös utcák kereszteződésében, a Lăpușului utca négysávosra bővítését, valamint egy felüljáró építését a Mester utcán a körgyűrű és a vasút felett. A Vitéz és a Körös utca kereszteződésében épülő közúti aluljáró kétsávos lesz, maga a Körös utca a központ felől haladva az aluljáróból feljőve négysávossá fog szélesedni. A szóban forgó kereszteződésben gyalogos aluljárót is fognak építeni, amelyet lifttel is ellátnak, hogy az idősek, a mozgássérültek, a biciklisek stb. is igénybe vehessék. Ezeken az aluljárókon juthatnak majd át a gyalogosok a Vitéz utca egyik oldaláról a másikra, ugyanis a kereszteződésben felszámolják majd a gyalogátkelőket. Ennek nyomán a Vitéz utcai autó-, busz- és villamosforgalom zavartalanul bonyolódhat majd, mert a Körös utca magasságában nem fogja keresztezni sem a gyalogos-, sem az autóforgalom. A kiszélesített Körös utcáról a lebontandó ingatlanok helyén épülnek majd meg a behajtók a Vitéz utcára. A beruházás becsült értéke 58.916.882 lej, áfa nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában