Támogatott tartalom

2023.12.16. 09:24

A Hella kibővíti nagyváradi telephelyét, és egy teljesen felszerelt tesztlaboratóriumot létesít

A Hella közel 20 éve, 2005 óta van jelen az ország nyugati részén, Nagyváradon pedig 2022 óta, megoldások fejlesztésére és gyártására szakosodva az autóiparban tevékenykedő ügyfelek számára.

A cég az első működési év végén bejelentette, hogy egy tesztlaboratórium és irodahelyiség bővítését tervezi a Lotus Trade Centerben. A Hella-csapat nagyváradi projektjei miatt szükségessé vált egy teljesen felszerelt tesztlabor, amely körülbelül 100 négyzetméteres lesz.

A bővítési projekt második szegmense az irodaterület, amely a jelenlegi 220 négyzetméterről 850 négyzetméterre nő, és több munkaállomással, tárgyalóval és egy nagyszabású találkozókra kialakított teremmel rendelkezik majd.

Ennek a fázisnak a befejezésével a Hella nagyváradi Műszaki Központja olyan helyszínné válik, amely teljes keretet biztosít a dolgozók tevékenységéhez, a munkafeladatoktól kezdve a társas együttlétekig és a pihenésig.

Virágzó város tehetséges emberekkel

Az eseményen konferenciát tartottak, amelyen többek között a Nagyváradi Egyetem, a Nagyváradi Közösségi Alapítvány és a temesvári Hella Műszaki Központ igazgatója is részt vett.

 

„Körülbelül két évvel ezelőtt az volt az álmunk, hogy a két nagy temesvári és craiovai telephely mellett legyen egy másik telephelyünk is Romániában. Amikor úgy döntöttünk, hogy máshol is nyitunk, Nagyvárad volt az első a listán, mert ez egy rohamosan fejlődő város, ahol tehetséges emberek élnek, és közel van Temesvárhoz is. Ma örömmel mutatunk be egy 40 fős, elkötelezett emberből álló csapatot, amely jelenleg prémium ügyfelek számára végez projekteket a villamosítás területén.

 

Szoros partnerségben dolgozunk, és a következő évben tovább fogunk növekedni Nagyváradon. A projektek nagy részét Temesváron fejlesztjük, részben nagyváradi felelősséggel is. A következő néhány évben Nagyvárad valószínűleg olyan szintre fog fejlődni, hogy képes lesz saját projektjeit temesvári támogatás nélkül is fejleszteni. Az is öröm, hogy a Hella társaságnál a fejlett technológia területén tudunk munkát kínálni olyan embereknek, akik Nagyváradon végezték az egyetemet, vagy más városokból térnek vissza” – nyilatkozta a bihon.ro hírportálnak Ciprian Tarnu, a temesvári Hella Műszaki Központ igazgatója.

Nagyváradi mérnökök, itthon

Mivel ez az egyetlen autóipari fejlesztőközpont, a potenciális alkalmazottakról beszélve nincs egy az egyben kompatibilitás a rendelkezésre álló álláshelyekre vonatkozóan, de a vállalat képviselői szerint sok tehetséges mérnök csatlakozott a Hella családhoz az ország más autóipari vállalataiból. Egy évvel ezelőtt 15 alkalmazottról beszéltünk, ám a nagyváradi vállalat gyorsan bővült, jelenleg 40 embert foglalkoztat, és ez a szám évről évre megháromszorozódik.

 

„Amióta felmerült bennünk a vágy, hogy egy nagyváradi központot nyissunk, tudtuk, hogy egyrészt az egyetem és az itteni iskolák helyi erejére támaszkodunk, hogy jelentkezőket találjunk, másrészt a város erejére, hogy olyan nagyváradiakat vonzzon vagy hozzon vissza, akiknek néhány évvel ezelőtt még nem volt erre lehetőségük. Mára sikerült hazahoznunk a nagyváradiakat, és a Nagyváradi Egyetem friss hallgatóiból sikeres mérnököket faragnunk. Nagyon bízunk abban, hogy a továbbiakban is megduplázzuk, sőt megháromszorozzuk a csapat kapacitását, ahogyan azt már megtettük, amióta itt vagyunk” – mondta a bihon.ro-nak Sebastian Nicoară, a nagyváradi Hella Műszaki Központ igazgatója.

Számos projekt 2023-ban

2023-ban a nagyváradi Hella Műszaki Központ több projektet is kidolgozott, többek között a Hella SW Akadémiát, a Prezentációs Hetet, a Libertății Park fejlesztését, a Hella Tech Campet, az Ösztöndíj-alapot, a Nagyváradi Egyetemen egy laboratórium felavatását vagy a gyakornoki programot. Ezen az úton a nagyváradi Hella Műszaki Központ mellett a Nagyváradi Egyetem, a

Nagyváradi Közösségi Alapítvány és a helyi beszállítók partnerként, az Igna, a GHP és a Greenforest pedig együttműködőként vett részt.

Hella, nagy teljesítmény a világítástechnika és az autóipari elektronika területén

A Hella a Forvia védjegy alatt a tőzsdén jegyzett társaság. Ezen a csoporton belül a Hella magas minőségi szintet képvisel a világítástechnika és az elektronika területén az autóiparban. Ugyanakkor a vállalat a Business Group Lifecycle Solutions üzletcsoporton keresztül szolgáltatások és termékek széles skáláját fedi le műhelyek és autóalkatrész-üzletek, valamint speciális járműgyártók számára. A Hella 36.000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 125 helyen világszerte, és 4,4 milliárd eurós árbevételt ért el a 2022-es pénzügyi év hét hónapja alatt.

A nagyváradi Hella Műszaki Központ 2022-ben jött létre a vállalat ügyfeleinek, a nagy járműgyártóknak a termékek iránti növekvő igénye miatt.

A Forviáról

A Forvia egyesíti a Faurecia és a Hella egymást kiegészítő technológiáját és ipari előnyeit. Több mint 300 ipari zónával és 77 tervezési és fejlesztési központtal, 150.000 alkalmazottal, köztük 35.000 mérnökkel több mint 40 országban, a Forvia egyedülálló és átfogó megközelítést kínál a terület jelenlegi és jövőbeli kihívásaira.

A hat üzleti csoportból, 24 termékskálából és több mint 14.000 szabadalomból álló erős portfólióval rendelkező Forvia a világ vezető autógyártóinak innováció- és integráció-orientált partnerévé válik. A Forvia célja, hogy meghatározza a mobilitás átalakulását jövőbeni projekteken keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában