Támogatott tartalom

2023.12.20. 08:00

A DISTRIGAZ VEST RT. ügyfelei részére

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) 2015/179 sz. rendelete és későbbi módosításai és kiegészítései (A földgázfelhasználó berendezések műszaki ellenőrzésének és felülvizsgálatának eljárása) értelmében a földgázfelhasználó berendezés ellenőrzésének/felülvizsgálatának elvégzésére vonatkozó kötelezettség kizárólag a végső fogyasztó felelőssége, és azt az ANRE által felhatalmazott gazdasági szereplőn keresztül kell elvégezni. Az ANRE által engedélyezett vállalatok listája a www.anre.ro címen érhető el.
A földgázfelhasználó berendezés műszaki ellenőrzését maximum 2 évente vagy az ügyfél kérésére rendszeresen elvégezzük.
A földgázfelhasználó berendezés műszaki felülvizsgálatát legfeljebb 10 év elteltével időszakonként el kell végezni, ha 6 hónapnál hosszabb ideig nem használták azt, vagy a végső felhasználó kérésére olyan eseményt követően, amely befolyásolhatta a berendezés biztonságos működését.
Ha a rendszer-üzemeltető megállapítja, hogy valamely fogyasztási helyen a felhasználási berendezés időszakos műszaki felülvizsgálatát vagy nagyjavítását nem végezték el, jogosult a fogyasztási hely gázellátását a megállapítás napján, a hatályos jogszabályi rendelkezésekkel összhangban leállítani.

20977

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában