Szabadidő

2023.11.10. 15:05

Ti kértétek, a VIBE elhozta: ők Erdély legnagyobb magyar fesztiváljának első fellépői

Bejelentette az első fellépőit a VIBE Fesztivál. A zenekarokat a közönség javaslatai alapján választották ki.

Sajtóanyag

Mire bulizunk jövő nyáron a VIBE Fesztiválon? Bár a téli ünnepkörre készülve még korainak tűnhet a kérdés, a szervezők máris választ adnak rá, gondolva azokra, akik már most megvásárolnák 2024 legnagyobb erdélyi magyar bulijára a belépőt.

Mint az előző évben, a fesztivál törzsközönsége idén is kívánságlistán jelezhette, kiket látna szívesen a VIBE színpadain: a mintegy kétezer javaslat alapján lett meg a 2024-es lineup első kilenc neve.

Nagyon sokan várják a 2024. július 4–7. között, hatodjára megszervezett VIBE Fesztiválra a Bagossy Brothers Company zenekart, mely tíz éve alakult Gyergyószentmiklóson. Mára Magyarországot is meghódította: a zenekar 2023-ben a legtöbbet streamelt „külföldi” előadó volt a magyar YouTube-on. Az erdélyi előadók közül már biztosan fellép a VIBE-on a 4S Street. A pop-rock műfajban szép sikereket elért, szintén gyergyószentmiklósi zenekar saját szerzemények által vált népszerűvé a magyar nyelvterületeken, a hazavágyódásról szóló legsikeresebb dalukat (Mesélek a bornak) már több mint húszmillióan látták a YouTube-on.

Visszatér Marosvásárhelyre ByeAlex és a Slepp, mely évek óta headliner a legnagyobb magyar fesztiválokon, és szintén nagy közönségkedvenc Erdélyben is. A VIBE-on bulizók újra a színpadon láthatják a Carson Coma nevű zenekart is. Dalszövegeik és gitárzenére épülő lemezeik minden generáció számára egyaránt hordoznak üzenetet.

A VIBE-os kívánságlistát egyébként a hip hop, illetve ezen belül is a rap/trap zene uralja, nem hiányozhat tehát a fellépők közül az erdélyi származású, Magyarországon figyelemre méltó karriert befutó Beton.Hofi, aki önreflexív dalszövegeivel fogta meg a közönségét, ahogy nem hiányozhat a szegedi Pogány Induló sem, aki rekordidő alatt, mindössze 17 évesen vált Magyarország egyik legkeresettebb előadójává.

A hip hop stílusnál maradva, a 2019-es X-faktorban felbukkanó Manuel Fonogram-díjas magyar rapper, énekes és dalszerző szintén ott lesz a VIBE-on, akárcsak a BSW. A 2006 óta aktív zenekarra jellemző, hogy pár nap alatt több milliós nézettséget képes generálni YouTube-on. A sor nem lenne teljes a magyar trapszcéna egyik meghatározó alakja, Lil Frakk nélkül sem.

Amennyiben sikerült felcsigázni a vájbolók érdeklődését, nem árt tudni, hogy a jegyek már elérhetőek a vibefestival.ro honlapon. További meglepetésekért érdemes követni a VIBE Fesztivál Facebook- és Instagram-oldalát, illetve TikTok profilját. A fesztivál after movie-ja elérhető a YouTubeon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában