Turizmus

2023.11.21. 14:47

Olaszországban népszerűsítették a nagyváradi wellness- és gyógyfürdő-szolgáltatásokat

Forrás: Visit Oradea Egyesület

ERDON-összeállítás

Az olaszországi Chianciano üdülővárosban zajlott le november 16-án és 17-én a European Medical Tourism Fair 2023 elnevezésű egészségügyi turisztikai vásár, melyen Nagyvárad is képviseltette magát. A Visit Oradea Egyesület arról számol be közleményében, hogy a rangos eseményen a legfontosabb európai gyógyturisztikai szolgáltatók, valamint a wellness- és gyógyfürdőiparban tevékenykedő vállalatok, szakemberek vettek részt. A közleményben kiemelik, hogy a nemzetközi vásáron való részvétel tükrözi a váradi önkormányzatnak azt a törekvését, hogy minél változatosabbá és gazdagabbá tegye a város turisztikai kínálatát, és új turisztikai szegmenseket vonzzon Nagyváradra és a régióba. A Visit Oradea Egyesület a félixfürdői President Hotellel közösen volt jelen az eseményen, melynek nyitónapján Alina Butian, az egyesület igazgatóhelyettese bemutatta Nagyváradot a gyógy- és wellnessturizmusra szakosodott utazási irodáknak, valamint a gyógyturizmus területén tevékenykedő más szervezeteknek. Nagyvárad standját meglátogatta Iulia Schnecker, Románia olaszországi nagykövetsége kereskedelmi és gazdaságfejlesztési irodájának miniszteri tanácsosa is. A közlemény idézi Alexandru Chirának, a Visit Oradea igazgatójának a szavait, aki elmondta: „(…) Az itteni termálvizek gyógyhatása egyedülálló a világon, és már a római birodalom kora óta ismert. A wellness- és gyógyfürdő-szolgáltatásokat természetesen kiegészíti a város építészete, gasztronómiája és gazdag kulturális programjai, melyek vonzó csomagot képeznek a turisták e szegmense számára. Ebbe az irányba mutató stratégiai elképzelés eredményeként 2021-ben Nagyvárad belterületén 444 hektárnyi terület állandó gyógyfürdői státuszt kapott, mely besorolást Romániában első alkalommal kapta meg egy Nagyvárad méretű település”.
Az egyesület arra is felhívja a figyelmet közleményében, hogy az Európai Egészségügyi Turizmus Vásár Európa legnagyobb ilyen jellegű eseménye, amely kulcsfontosságú lehetőségeket kínál az üzleti találkozókra és a stratégiai partnerségek megerősítésére ebben a szegmensben. A Visit Oradea Egyesület november 23. és 26. között jelen lesz a Varsói Turisztikai Vásáron is, zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában