Bemutatók

2023.11.15. 16:25

Nyílt napot szerveztek a művészeti líceumban

Változatos programokkal várták a tehetséges, kíváncsi és érdeklődő negyedik osztályos gyermekeket és hozzátartozóikat (főleg őket, de természetesen másokat is) kedd délután a művészeti líceum Petőfi park melletti épületében működő magyar tagozatán.

Ciucur Losonczi Antonius


Az ismerkedős, hangszerbemutatókat és a műhelymunkák kulisszatitkainak megismertetését célul tűző rendezvényen lehetett találkozni a tanárokkal, az ott tanuló diákokkal és szüleikkel. Az iskolában zajló tevékenységekről Nagy Gabriella igazgatóhelyettes beszélt, majd Nagy Viola tanár a zeneoktatásra hívta fel a figyelmet, míg Rácz Eliza és Fábián Emőke tanárok a képzőművészeti felvételi kritériumokat taglalták.

Látványos és „fülbemászó” percek következtek ezután, diákok tartottak ugyanis hangszerbemutatókat: Tóth Tibor a gitárt, Herman Róza a zongorát, Keserű Márton a hegedűt, Oláh Richárd és Chirilă Cătălin tanár a klarinétot, Csete Eszter a csellót, Isnard Viktor és Chirilă Cătălin a szaxofont, Kerezsi Vilmos és Paniti Antonio a trombitát, Hoffman Dávid a dobot, Gyulai Naomi és Füzesi Sára a fuvolát, Meleg Nóra pedig a marimbát szólaltatta meg. Nagy sikert aratott az ötödikes és hatodikos diákok kórusa, mely A muzsika hangja című musicalból adott elő egy részletet Lukács Annamária tanár vezényletével, illetve a nagyobb diákok közül Meleg Nóra (marimba), valamint Szakács Panna és Füzesi Sára (fuvola) csatlakoztak a produkcióhoz.

 

Ezt követően három terembe lehetett bekukkantani: Deák Irén és a XII. D úgynevezett láthatatlan színházba várta a vendégeket, Rácz Eliza és Fábián Emőke a festészeti szalonba, Jankó-Szép Noémi és Domahidi Krisztina tanárok pedig a szobrászati műhelybe. És mindeközben egy másik helyiségben finom sütemények, zsíroskenyér és tea garantálták a kulináris élvezetet is.

A szerző felvételei


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában