Seregszemle

2023.11.08. 15:24

Nagyvárad is részt vett a Londoni Turisztikai Világkiállításon

BN-összeállítás

Nagyvárad is jelen volt a november 6–8. között zajlott Londoni Turisztikai Világkiállításon, amely az idei év legrangosabb ilyen jellegű seregszemléje. A Sebes-Körös parti várost a Visit Oradea Egyesület képviselte, melyet a Gazdasági, Vállalkozói és Turisztikai Minisztérium hívott meg, hogy jelen legyen Románia standjánál. A Visit Oradea Egyesület ennek kapcsán kiadott közleményében azt írja, a világkiállításon való részvétel a nagyváradi önkormányzat folyamatos erőfeszítésének az eredménye, melynek célja erősíteni a helyi jelenlétet a nemzetközi idegenforgalmi ágazatban, és minél több turistát Nagyváradra vonzani. A helyszínen Alexandru Chira, az egyesület főigazgatója előadást is tartott Nagyváradról, melyet úgy mutatott be, mint ideális city-break turisztikai úti célt. „A város rengeteg látnivalót kínál a történelemtől és a jelentős építészettől kezdve a finom étkezési lehetőségeken át a spa és wellness létesítményekig, valamint a gazdag kulturális programokig” – idézte az egyesület közleménye Chira szavait.

Forrás: PMO

A World Travel Market London (WTM) – azaz a Londoni Turisztikai Világkiállítás – a turisztikai iparág globális epicentrumának számít, mely 2022-ben 184 országból több mint 35.000 szakembert vonzott. Az idén több mint 5000 kiállító volt jelen, akik a legújabb turisztikai úti célokat, termékeket és szolgáltatásokat mutatták be. A WTM kulcsfontosságú lehetőség az üzleti találkozókra és a stratégiai partnerségek megerősítésére a turisztikai szektor különböző ágazataiban, emelte ki a közlemény. Románia standját a nagyváradi Szent László térről készült fénykép díszítette. A közlemény leírása szerint a stand egyik oldalán a nagyváradi karácsonyi vásáron a naplementéről készült fotó volt látható. A standot november 6-án meglátogatta Laura Popescu, Románia Egyesült Királyságba delegált nagykövete is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában