Beszámoló

2023.11.02. 18:24

Megyei konzultációt indított az RMDSZ

Elkészült egy megyei, illetve egy nagyváradi beszámoló is az RMDSZ elmúlt időszakbeli tevékenységéről. Mindkét kiadványban megtalálható ugyanaz a 12 pontos kérdőív, mely november hónap folyamán online is kitölthető az RMDSZ Bihar megyei szervezetének Facebook-oldalán.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A témában a Fekete Sas-palotabeli székházban csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke kifejtette, hogy a két időszaki kiadvány az elmúlt évek munkáját tükrözi vissza, különböző területeken. Beszámolnak az elvégzett munkáról, illetve a közeljövőben megszervezendő egy-két programról is említést tesznek. A bennük található 12 pontos kérdőív azt a cél szolgálja, hogy valós képet alkothassanak a magyar közösség mindennapi gondjairól, igényeiről, ugyanakkor a legfontosabb problémáikról is, az RMDSZ-szel szembeni elvárásaikról. Meg lehet adni a nevet és az elérhetőséget is, de nem kötelező. A pontok közt szerepel többek közt, hogy a megkérdezett megítélése szerint az elmúlt három évben milyen irányba fejlődött a település, ahol él? Mivel kellene az RMDSZ-nek a leginkább foglalkoznia? Milyen a jó vezető, és a válaszadóknak mi a véleménye (kedvező vagy kedvezőtlen) néhány felsorolt helyi és megyei – nemcsak RMDSZ-es – közéleti szereplőről.
A vidéki települések szintjén 35 ezer példányban szeretnék eljuttatni a megyei kiadványt a háztartásokba. Lehet fénymásolni is a kérdőívet, nem kell feltétlenül a lapból kivágottat visszaküldeni. A kérdőív ugyanakkor megtalálható az RMDSZ Bihar megyei szervezetének Facebook-oldalán is, rögzített posztként, hogy ne tűnjön el. És bár hivatalosan a sajtótájékoztató időpontjáig még nem indították el a konzultációt, önszorgalomból a digitális változatot már több mint ötvenen kitöltötték, tájékoztatott Szabó Ödön. A kitöltött kérdőíveket e-mailben a biharmegye@rmdsz.ro címre lehet küldeni, de személyesen vagy hagyományos postai úton is el lehet juttatni ezeket a Bihar megyei RMDSZ nagyváradi irodájába (UDMR Bihor, 410072, P-ța Unirii 2–4., Oradea a hivatalos postacím). A konzultáció résztvevői közt pedig december 3-án száz palack minőségi fehérbort, ötven darab Nagyvárad Krónikája című könyvet, húsz vásárlási utalványt, öt családi strandbelépőt és egy színes televíziót sorsolnak ki.
Szabó József, az RMDSZ nagyváradi városi szervezetének az elnöke az elhangzottakat azzal egészítette ki, hogy a bihari megyeszékhelyen 10 ezer példányt osztanak ki, és több mint száz önkéntesük fogja felkeresni a megszólítottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában