Közösségi séta

2023.11.26. 16:06

Közösségi sétával hívták fel a figyelmet a nők elleni erőszakra

Legtávolabb Élesdről érkezett résztvevője annak a közösségi sétának, melyet az RMDSZ nagyváradi Nőszervezete rendezett Tízezer lépés a nőkért! mottóval november 25-én, szombaton, a nők elleni erőszak megszüntetésének a világnapján 10 és 12.30 óra között.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius 

A találkozóhely Nagyvárad-Rogériuszon, az egykori olaszi temető melletti víztoronynál volt, majd a magenta színű sálakat viselő vonulók, virággal a kezükben a víztorony – székesegyház – Petőfi park – Barátok temploma – Bunyitay-liget – December 1. park – December 22. park – Rhédey-kert – Ezredévi Emléktér útvonalon haladtak végig. Virágokat helyeztek el Heyman Éva szobránál, és a séta Marossy Anna emléktáblájánál ért véget. „Célunk felhívni a figyelmet arra, hogy közösen kell tennünk azért, hogy megszüntessük a még mindig létező jelenséget, a családon belüli- és a nők elleni erőszakot. Tennünk kell az erőszak bármilyen formájának felszámolásáért, mert az erőszak nem magánügy, a jelenség megszüntetése, az áldozatok támogatása, a megelőzés pedig mindannyiunk feladata” – nyilatkozta Pásztor Gabriella, az RMDSZ Nőszervezetének nagyváradi elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában