Beruházás

2023.11.16. 18:13

Három év múlva épül fel a hotel

A nagyváradi Körösvidéki Múzeum mögött épülő hétemeletes hotel 2026-ra készül el. A létesítményt egy rangos nemzetközi hotellánc fogja üzemeltetni.

Forrás: bihon.ro

Pap István

A Bihar Megyei Tanács által bérelt telken épülő szállodát az egyik legnagyobb hotelszolgáltatásokra szakosodott nemzetközi cég fogja üzemeltetni, a leendő tulajdonos, az Erbașu Construcții által most kötött szerződés értelmében. Az erről szóló hírt a napokban jelentették be egy sajtóközleményben, amelyben az áll, hogy az építő Erbașu Construcții aláírta két új szálloda menedzsmentszerződését a szállodaüzemeltetésre szakosodott Accor csoporttal, amely mintegy 100 országban működik és körülbelül 50.000 alkalmazottat foglalkoztat. A két szálloda közül az egyik a nagyváradi lesz, amely a Körösvidéki Múzeum mögötti területen fog épülni a Bihar Megyei Tanács által 25 évre koncesszióba adott négyezer négyzetméteres telken. A 10 millió euróból felépülő hétemeletes ingatlanban 120 szoba lesz, ebből 14 apartman. A hotel mellett zöldövezetet és 18 parkolóhelyet alakítanak ki. A szálloda 226 személyt fog tudni befogadni, és négy szobát kifejezetten mozgáskorlátozott személyek fogadására tesznek alkalmassá. A szálloda, amely az Ibis Styles Erbas nevet viseli majd, egy étteremmel, egy bárral, két konferenciateremmel és egy edzőteremmel is rendelkezik majd. Az új szálloda építése 2024 első negyedévében kezdődik, és várhatóan 2026-ban fogadja első vendégeit. Az Erbașu Construcții és az Accor hasonló együttműködésről állapodott meg az új Novotel Living Bucharest Băneasa szálloda esetében is, amelynek építése idén ősszel kezdődött.

A Bihar Megyei Tanács által a hotelépítésre meghirdetett tenderen nyertes cég évente 29.857 eurót fizet a tanácsnak a terület koncessziójáért. Mivel a területbérlési szerződés huszonöt évre szól, ez azt jelenti, hogy a tanács összesen 746.437 eurót kap. A kiírás szerint a beruházás értéke nem lehetett kevesebb, mint 5,9 millió euró, az Erbașu Construcții mintegy 10 millió eurót fog költeni a hotel építésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában