Tüntetés

2023.11.22. 14:54

Figyelmeztető sztrájk a nyugdíjpénztárnál

Figyelmeztető sztrájkot tartottak a Bihar Megyei Nyugdíjpénztárnál november 22-én reggel 8 és 10 óra között. Ez idő alatt szünetelt az ügyfélfogadás.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Figyelmeztető sztrájkba léptek szerda reggel a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár dolgozói, akik magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket is követeltek. Reggel 8 és 10 óra között egyáltalán nem volt ügyfélfogadás, az alkalmazottak pedig különböző üzeneteket tartalmazó táblákat emeltek a magasba, így üzenve az illetékeseknek: „Nem fogadjuk el a diszkriminációt vagy az átverést!” és „Elég! Nem vagyunk hajlandóak tolerálni, hogy alábecsüljenek és diszkrimináljanak minket.” A tiltakozáson részt vett a megyei nyugdíjpénztár nagyváradi és belényesi dolgozóinak többsége. Nagyváradon körülbelül negyvenen sztrájkoltak. Azok a lakosok, akik nem tudtak a megmozdulásról, az említett időpontban az intézmény előtt várták, hogy véget érjen, és hogy bemehessenek elintézni az ügyeiket.

Forrás: ebihoreanul.ro


Az országos szakszervezetek figyelmeztetnek, hogy amennyiben a kormány nem teljesíti követeléseiket, november 27-én általános sztrájkba lépnek, és a szóban forgó intézmények mindegyikében, beleértve a Bihar megyeieket is, határozatlan időre le fog állni a tevékenység. A Bihar Megyei Nyugdíjpénztár alkalmazottainak követelése között szerepel, hogy méltányos fizetést kapjanak, bukaresti kollégáikhoz hasonlóan. Továbbá megfelelő munkakörülményeket is kérnek, vagyis az általuk használt szoftverek korszerűsítését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában