Zenés délután

2023.10.30. 15:13

Ünnepséget szerveztek a szépkorúak számára

A Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete október 26-án, múlt csütörtökön délután ünnepséget tartott. Fellépett a szervezet kórusa, illetve közreműködött még Thurzó Sándor József brácsaművész, Boros István gitáros és Fórián Andrea költő. A meghívottak Székely Szabó Zoltán humorista, valamint Molnár Júlia és Varkucs Róbert előadóművészek voltak.

Ciucur Losonczi Antonius

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében összegyűlt szép számú érdeklődőt Szilágyi Ibolya, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének elnöke üdvözölte, egyúttal jelezve, hogy a már megszokott módon ők nem az idősek úgymond hivatalos világnapján, vagyis október 1-jén tartják a rendezvényüket, hanem a hónap vége felé, mert akkor kevésbé zsúfolt a program, illetve különben is, ünnepelni mindig lehet. 

 

Biró Rozália parlamenti képviselő, az RMDSZ Nőszervezetének országos elnöke értékelte, hogy ismét együtt lehetnek, mint egy nagy család. Tisztelete és nagyrabecsülése jeléül azt kívánta, hogy Isten éltesse sokáig az időseket. Kijelentette: felnéz rájuk, mert bölcsek, tapasztaltak és helytálltak az élet viharaiban, megküzdöttek minden nehézséggel, méltósággal megöregedve. Hangsúlyozta: szükség van rájuk, mint nagymamákra, szülőkre, mint ezüsthajú társainkra, mert nincs nagyobb és önzetlenebb szeretet annál, amit ők adni tudnak nekünk. Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke egy anekdota elmesélésével érzékeltette azt, miért jobb és célravezetőbb közösségben lenni, mint egyedül. Ugyanakkor bejelentette, hogy november 26-án, vasárnap egy délutánt szentelnek a nyugdíjasoknak az állami filharmónia Enescu-Bartók termében, a meghívott Gergely Róbert előadóművész, színész lesz, aki Szécsi Pál számokat fog énekelni.

 

A beszédek, illetve jókívánságok elhangzása után színvonalas produkcióknak tapsolhattak az ünnepeltek. Fellépett a PMNYE kórusa (karvezető Boros Beatrice), illetve közreműködött még Thurzó Sándor József brácsaművész, Boros István gitáros és Fórián Andrea költő. Felcsendült egyebek mellett a Sok számos esztendőket népi köszöntő, az Összetartozunk című dal, Fórián Andrea Ősz, valamint az Adjon az Isten sok kincset című versei, melyeket Boros Beatrice zenésített meg, és Sík Sándor Tedd a jót című költeménye. A további meghívottak Székely Szabó Zoltán író, humorista, valamint Molnár Júlia és Varkucs Róbert előadóművészek voltak, akik nagyszerű, vidám hangulatot teremtettek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában