Kezdeményezés

2023.10.25. 17:37

Megtisztították a Hősök emlékművét

Forrás: Újvárosi RMDSZ

Az RMDSZ nagyvárad-újvárosi körzetének elnöke, Vesselényi István és alelnöke, Székely-Farkas Tímea saját kezdeményezésre megtisztították a Hősök emlékművét a Rulikowski temetőben. A takarítást követően az újvárosi körzet nevében október 23-án meg is koszorúzták azt. Jakabffy László mérnököt, újvárosi választmányi tagot illeti az elismerés, amiért állhat ez az emlékmű, mely nemcsak a két világháború, hanem az 1956-os magyar forradalom hőseinek is emléket állít.

„Közeledik a halottak napja, egy időszak, amikor különösen fontosnak tartjuk az emlékezést és az elhunytak iránti tiszteletet. Ezért gondoltunk arra, hogy időt szánunk névtelen hőseinkre is, akik életüket adták a szabadságért és a békéért. Az emlékművek nemcsak a múltat őrzik, hanem kötelezettséget is rónak ránk a jövő felé” – jelentette ki Vesselényi István. A körzet vezetői arra buzdítanak mindenkit, hogy tisztelegjenek hőseink előtt, és ápolják az emlékhelyeket, hogy az elkövetkező generációk is megismerhessék történelmünk nagy alakjait és eseményeit, olvasható az RMDSZ váradújárosi körzetének elnöksége által jegyzett közleményben.

Forrás: Újvárosi RMDSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában