Festifall

2023.10.15. 17:46

Karneváli kavalkád Nagyvárad utcáin

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

Különböző utcai előadók szórakoztatták az elmúlt néhány napban a nagyváradi és környékbeli érdeklődőket a Festifall keretében.

Fotó: Alexandru Nițescu

Ismét ellátogatott a megyeszékhelyre a Light Drummers formáció, amellyel tavaly is találkozhattunk már a Nagyváradi Ősz keretében. A gólyalábas, jelmezes figurák sem maradhattak el, a Steampunk Travelers és a Light Walkers csapata is nagy népszerűségnek örvendett a városközpont utcáin.

Fotó: Alexandru Nițescu

A legnagyobb sikert kétségkívül a Sylphes légi balett aratta az utcai művészek közül. A Sylphes egy 30 méter magasságban történő, rendkívüli vizuális show, amely a táncot, az akrobatikát, a zenét és a vizuális effekteket ötvözi Vivaldi A négy évszak című művének vezérfonalával.

Fotó: Alexandru Nițescu

A lebilincselő égi alakok hipnotikus módon alakulnak át, mozgásuk a szinkronúszó csoportos koreográfiákra és a klasszikus balettre emlékeztet. Egy szimbólumokkal teli, ősi mítoszokra és legendákra emlékeztető produkciót láthattunk most Nagyváradon is.

Fotó: Alexandru Nițescu

A művészek által előadott történetet úgy lehetne összefoglalni, hogy miközben a szilfidek – légi tündérek – a Holddal utaznak, hogy az évszakokat megváltoztassák, meghallják egy nimfa szomorú dallamát. A földdel való érintkezéskor elveszítik éteri állapotukat, és a Hold elhagyja őket. A négy évszak varázsa lesz az a szer, amivel elérhetik a gyógyító egyensúlyt.

Fotó: Alexandru Nițescu

A szilfidek műsorát péntek és szombat este is megtekinthette a közönség. A szombat esti produkciót drónshow követte, amelyhez hasonlót a szecesszió világnapja alkalmából láthattunk idén először a városban. Bár ezúttal is izgalmas látványt nyújtottak a színes, összhangban mozgó drónok, valódi újdonsággal nem igazán tudtak szolgálni. Ismét a jeles épületeket és a Váradra jellemző szimbólumokat rajzolták az égre az alig tíz perces műsor keretében.

Fotó: Alexandru Nițescu

A drónshow után szombaton a főtéri és Bémer téri események elcsendesedtek, a buli a művelődési házba költözött át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában