Beruházás

2023.10.29. 13:09

Ingatlanépítés Nagyvárad belvárosában

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Megkezdődött Nagyváradon a Széchenyi tér (Traian park) 14. szám alatti telken a négyemeletes multifunkcionális épület kivitelezése a váradi polgármesteri hivatal ingatlanügyi igazgatóságának irányítása alatt. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kereskedelmi és irodahelyiségeket is magába foglaló multifunkcionális, ötszintes épület a Széchenyi tér és a Ritoók Zsigmond (George Enescu) utca kereszteződésében épül fel 317,40 négyzetméteren. Az épületet mindkét utcáról meg lehet majd közelíteni.

 

Első körben az építtető Da Vinci Construct&Proiect cég megkezdte a közművek áthelyezését, majd a cölöpök fúrása következik. A közműveket a már meglévő épületek hálózataihoz csatlakoztatják. A beruházás értéke 7.178.468,68 lej áfa nélkül, a befejezési határidő pedig 12 hónap. A közlemény emlékeztet arra, hogy ez az építkezés egy nagyobb szabású projektnek a része, melynek célja az, hogy a Ritoók Zsigmond és a Franz Schubert utcák között lévő három telken olyan multifunkcionális épületek létesüljenek, amelyek mind funkcionálisan, mind építészetileg illeszkednek a Széchenyi tér környezetéhez. Az önkormányzat szándéka az is, hogy a történelmi városközpontban a legfontosabb intézmények közelében kereskedelmi és irodahelyiségek létrehozásával olyan lehetőségeket biztosítson, amelyek kedveznek az üzleti fejlődésnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában