Figyelmeztetés!

2023.10.06. 08:48

Forgalmi dugók várhatók a feketetói vásár miatt

Archív felvétel

BN-összeállítás

Ezen a hétvégén, október 5–8. között zajlik Kelet-Európa legnagyobb régiségvására Körösfeketetón (Negreni). A Sebes-Körös két partján zajló eseményre – amelyre az ország számos pontjáról, de külföldről is érkeznek árusok régi és új tárgyakkal – a legtöbb érdeklődőt a hétvégére várják. A forgalmi dugók elkerülése végett azt tanácsolják azoknak az autósoknak, akik Körösfeketetón szeretnének áthaladni, hogy használjanak elkerülő utakat. A forgalom a hétvégén várhatóan fennakadásokkal fog zajlani, nagy valószínűséggel forgalmi dugó alakul ki. Az Info Trafic jud. Bihor elnevezésű Facebook-csoportban például az Élesd–Szilágynagyfalu–Zilah–Kolozsvár útirányt javasolják alternatívaként.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több vonat megáll a település központjában, így akár autó nélkül is kényelmesen eljuthatunk a régiségvásárba. Pénteken a Barátka és Bánffyhunyad, illetve a Bánffyhunyad és Királyhágótető között közlekedő vonatok is megállnak a vásárban, vasárnapig pedig a Nagyvárad és Kolozsvár között közlekedő régió vonatok is, mindkét irányban. Utóbbiak közül az R 3074 jelzésű vonat reggel 7 óra 34 perckor indul Nagyváradról és 9 óra 34 percre érkezik meg Körösfeketetóra, az R 3076 jelzésű 15 óra 33 perckor indul Váradról és 17 óra 43 percre érkezik a vásárba. A hazautat illetően Körösfeketetóról Nagyvárad irányába 9 óra 44 perckor (R3073) és 18 óra 24 perckor (R3075) indul vonat.

A több száz éves hagyományra visszatekintő vásár Kelet-Európa legnagyobb régiségvására, évről évre több ezer látogatót vonz nemcsak Romániából, hanem Magyarországról, Németországból, Hollandiából, de még az Egyesült Államokból is. A vásáron a népviselettől kezdve a szőttesekig, dísztányérokon, könyveken, bútorokon, festményeken át minden kapható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában