Ifis program

2023.10.16. 16:34

Fiatalok szerveztek istentiszteletet Olasziban

Az „Istentisztelet kicsit másképp” mottójú hívó szóra gyűltek össze zenés áhítatra vasárnap délután a nagyvárad-olaszi református templomban.

Forrás: Ciucur Losonczi Antonius

BN-összeállítás

Másképp, hiszen ezt az alkalmat az ifisek szervezték – mint akár jövendőbeli presbiterek ők várták az érkezőket a kapunál, és szintén a fiatalok voltak azok, akik kiválasztották a Murvai Sándor gitár kíséretével elhangzott énekeket. A megjelenteket Gecse Krisztián segédlelkész üdvözölte, majd Dénes István-Lukács püspökhelyettes, váradolaszi lelkipásztor igei köszöntőjében azt emelte ki: Izráel pusztában vándorló népéhez hasonlóan mindannyian örök átutazók vagyunk, azaz tudatában kell lennünk annak, hogy a világ nem velünk kezdődött és nem körülöttünk forog a Föld, hanem mi csak gyarló emberek, Isten teremtményei vagyunk. Ahelyett pedig, hogy folyton panaszkodnánk, lázadoznánk és „megkeserednénk”, inkább az ég felé emeljük a tekintetünket – tanácsolta a tiszteletes. Volt kiscsoportos imádkozás, majd az együttlét szeretetvendégséggel ért véget a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ étkezdéjében.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában