Közlemény

2023.10.25. 14:57

Egy új energiatermelőt telepítenek a váradi hőerőmű helyére

Csak egy konzorcium nyújtott be ajánlatot arra a tenderre, melynek keretében a váradi 1. számú hőerőmű egyes blokkját kell lecserélni egy nagy hatékonyságú kapcsolt energiatermelő egységre – írja közleményében a nagyváradi polgármesteri hivatal.

Forrás: oradea.ro

BN-összeállítás

A benyújtási határidő október 20. volt és az egyetlen ajánlattevő a Loial Impex, a Moldproiect ASD és az Engul cégekből álló konzorcium volt, melynek alvállalkozói a Corsem Impex és a Construcții Bihor cégek. A projektet a „Termoficare” kormányzati program keretében finanszírozzák. A költségek biztosítására vonatkozó szerződést már aláírta a nagyváradi polgármesteri hivatal és a Fejlesztési, Közmunkaügyi és Közigazgatási Minisztérium. A költségek 85 százalékát az állami költségvetésből finanszírozzák, 15 százalék a város önrésze. A beruházás becsült költsége 158.732.996 lej áfa nélkül. A projekt célja, hogy hozzájáruljon a teljes fűtési rendszer versenyképességének és hatékonyságának növeléséhez a nagyváradi fűtési rendszer valamennyi komponensének korszerűsítésével – írja közleményében a polgármesteri hivatal.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában