Fux Feszt

2023.10.12. 15:34

Árnyjáték a legkisebbeknek a Fux Fesztiválon

Két alkalommal, szerdán és csütörtökön is bemutatta a pécsi MárkusZínház Egyszer voltam… című, főként a „totyogó” korosztályt megszólító előadását a 6. Fux Fesztiválon.

P. Nagy Noémi

Milyen a gyermek? Kíváncsi, aki mindent meg akar ismerni. Pont ilyen a pécsi MárkusZínház Egyszer voltam… árnyjátékának főhőse is, aki meg akarja ismerni az éjszaka sötétjét, a nappal világosságát, az eget, a földet, a Holdat és a Napot, a madarakat és a rovarokat, a fákat és a virágokat, no meg persze önmagát is. A fénnyel és árnyékkal játszó, versekkel és élőzenével kiegészített előadás pont az ilyen kíváncsi gyermekeknek készült. A formákkal, árnyakkal és színekkel, a mimikával és gesztusokkal, az egyszerű pár szavas mondatokkal könnyen le lehetett kötni az előadáson részt vevő gyermekek többségét, akik közül többen is hangot adtak örömüknek vagy csodálkozásunknak egy-egy új szereplő érkezésekor. A kicsik nagy örömére az előadást követően a bábszínészek – Vajda Zsuzsanna, Pilári Lili Eszter és Pilári Gábor – segíségével közelebbről is megismerhették az árnyjáték kellékeit, kipróbálhatták a hangszereket.

A Fux Fesztivál utolsó napján, október 13-án, pénteken 10 órától az székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház – Udvarhely Bábműhely előadásában az Aranyszívű Juliska című előadást, míg 17 órától a kaposvári BábSzínTér Vitéz László és az elátkozott malom című bábelőadását lehet megtekinteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában