Könyvbemutató

2023.10.31. 10:56

A megbocsátás kérdése a Nem Szentírás! nagyváradi könyvbemutatóján

Fotó: Pikó Stefánia

Pikó Stefánia

Két izgalmas személyiséggel ismerkedhettek meg azok az érdeklődők, akik múlt pénteken jelen voltak a Nem Szentírás! című kötet bemutatóján a nagyváradi Posticumban. Pengő Zoltán Feldmár Andrással és Tóth Lászlóval, a kötet szerzőivel beszélgetett.
A Nem Szentírás!, ahogyan az alcíme is sugallja, beszélgetéseket tartalmaz a szerzők között különböző bibliai történetekről. Bár a kötetben tárgyalt kérdések nem kerültek terítékre az esemény során, a beszélgetőfelek bemutatták, mire számíthatunk a könyv kapcsán, ugyanis egy, a kötetben megjelenőhöz hasonló beszélgetést, vitát indítottak útjára a megbocsátás kérdése kapcsán. A nem túl hosszúra nyújtott gondolatébresztőt követően a jelenlévők is hozzászólhattak a témához, illetve feltehették saját kérdéseiket is a szerzőknek.
Feldmár András újszerű megközelítései nem véletlenek, hiszen ő már 1956-ban Kanadába vándorolt, ahol a matematika mellett pszichológiát és filozófiát tanult. Nagy befolyással volt nézeteire R. D. Laing skót pszichológus, aki arról ismert, hogy szélsőségegesen megkérdőjelezte a 20. század pszichológiai dogmáit. Tóth László nagyváradi származású mentálhigiénés szakember, jelenleg a Feldmár Intézet ügyvezetője. Lelkészként és családgondozóként is tevékenykedett, pszichológiát tanult, igen szerteágazó a foglalkozási köre. A szakemberek közös kötete többek között a HVG Könyvek online könyváruházából érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában