Tanácskozás

2023.09.13. 19:08

Tisztújító gyűlést tartott a érmihályfalvi RMDSZ Nőszervezete

Ünnepi gyűlésen emlékeztek múlt péntek délután az érmihályfalvi RMDSZ Nőszervezet tagjai a Gizella Művelődési Központ kistermében a megalakulásuk elmúlt tíz esztendejére.

Forrás: Facebook/Érmihályfalvi RMDSZ Nőszervezet

Balázs József Attila

Kéry Hajnal, a Bihar megyei RMDSZ tanácsosa, a Nőszervezet Bihar megyei elnöke köszöntötte a megjelenteket majd átadta a szót Nyakó Józsefnek az érmihályfalvi RMDSZ elnökének, aki felidézte az elmúlt tíz év történéseit. Kiemelte: mint polgármester mindig számíthatott a nőszervezet hathatós segítségére a különböző rendezvények alkalmával, ugyanakkor ő is igyekezett a lehetőségekhez mérten támogatni a közösség munkáját. Ezt követően Karsai Attila alpolgármester, az érmihályfalvi RMDSZ alelnöke kapott szót, aki többek között kifejtette: örvendetes, hogy a nőszervezet is folyamatosan új tagokkal bővül, erősödik. „Dolgozunk az Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezet újra indításán, ezáltal Érmihályfalva lakosságának minden szegmense érintve lesz, a fiataloktól a szép korúakig” – fogalmazott az elöljáró, majd ő is megköszönte Gábor Évának az elmúlt időszakban a nőszervezetben kifejtett áldozatos munkáját. Ezután Kéry Hajnal osztotta meg ünnepi gondolatait, mely szerint érezhető az elért eredményekből, hogy a szervezet tagjai tudásuk legjavát nyújtják minden egyes rendezvényen, programon, ünnepségen.

Gábor Éva a nőszervezet leköszönő elnöke megtartotta beszámolóját, amelyből kitűnt lehetetlen felsorolni az elmúlt tíz évben történteket, csupán kiragadni lehet a legfontosabb elemeket amelyeket az érmihályfalvi RMDSZ Nőszervezet tett a közösségért. A gyermekek, idősek, rászoruló családok támogatása, nemzeti értékeink, hagyományaink ápolása, magyar öntudatunk táplálása, nemzeti összetartozásunk előtérbe helyezése volt a fő cél – húzta alá. Az Anyák napi programok, Mikulás ünnepségek, gyereknapi programok, nemzeti ünnepeink méltó megünneplésének szervezésében és lebonyolításában aktívan részt vettek. Zárszavában további sikereket kívánt az újonnan megválasztásra kerülő elnöknek és alelnököknek.

A megalakulástól eltelt időszakot egy összeállításban tekinthették meg a jelenlévők, amelyet Tivadar Kecskés Renáta készített el. A képanyag megtekintése után a résztvevők egy perces néma felállással adóztak dr. Turucz Mária emlékének, hiszen ő volt aki a kezdetektől elhunytáig betöltötte az elnöki tisztséget. Tőle vette át a stafétát Gábor Éva tanítónő. Ezután a résztvevők elfogadták az elnöknő beszámolóját, majd következett az új elnök megválasztása, mivel csak egy javaslat történt, így nyílt szavazással egyöntetűen Kovács Angéla lett megválasztva az elnöki tisztségre, alelnököknek pedig Tivadar Kecskés Renátát és Fele-Sütő Tímeát választották. Kéry Hajnal megyei elnök gratulált az újonnan megválasztott elnöknek és alelnököknek, valamint kérte Gábor Évát, hogy a továbbiakban is segítse a nőszervezet munkáját. Az ünnepi gyűlés a születésnapi torta felvágásával és közös fotózással ért véget.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában