Iskola

2023.09.07. 17:42

Tanévnyitók Nagyváradon

Valamennyi Bihar megyei és Nagyváradi iskolában szeptember 11-én kezdődik meg ünnepi keretek között az új tanév.

Fotó: Alexandru Nițescu

A Nagyváradi Művészeti Líceum magyar tagozatának tanévnyitó ünnepségét szeptember 11-én, hétfőn 10 órától tartják a Petőfi-park melletti épülettest udvarán, melyre szeretettel és tisztelettel várnak minden diákot, szülőt és érdeklődőt.
A nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanévnyitó ünnepségét szeptember 11-én szervezik meg, a következő program szerint: 9 órai kezdettel a „kis-Lorántffy” (Cuza Vodă u. 4. szám), az ünnepséget a volt kis-Lorántffy melletti zöld épület udvarán, esős idő esetén az épület dísztermében tartják. A „nagy-Lorántffyban”, azaz az Andrei Șaguna u. 1. szám alatti épületbe járó diákok számára 11 órától kezdődik a tanévnyitó, a szokásokhoz híven az olaszi református templomban. „(…) A tanévnyitóra szeretettel várunk mindenkit ünnepi fekete-fehér viseletben. Isten áldása legyen az új tanéven!” – olvasható a tanintézmény Facebook-bejegyzésében.
A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban hétfőn délelőtt tíz órakor kezdődik a tanévnyitó, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt. Az iskola vezetősége arra kéri a diákokat, hogy fekete-fehér öltözékben jelenjenek meg az ünnepi eseményen.
A Mihai Eminescu Főgimnáziumban szeptember 11-én, hétfőn 9 órától kezdődik a tanévnyitó ünnepség.
A Szacsvay Imre Általános Iskola mindhárom helyszínén szeptember 11-én, hétfőn reggel kerül sor a tanévnyitókra: a biharpüspöki Juhász Gyula Általános Iskolában (Püspöki/Matei Corvin út 106/A. szám) 8.30 órától, a Körös utcai épületben (Körös/Tudor Vladimirescu utca 42. szám) 8.30 órától, míg a főépületben (Szaniszló/Mihai Eminescu utca 28. szám) 10 órától.
Több mint nyolcszáz gyermek kezdi meg szeptember 11-én, hétfőn délelőtt a 2023–2024-es tanévet a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. A Veni Sancte szentmisét Böcskei László megyés püspök mutatja be a székesegyházban, 11 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában