Áramszünet

2023.09.08. 08:51

Sötétségbe borult Nagyvárad egy része

Meghibásodás miatt sötétben maradt Nagyvárad egy része csütörtökön este 21 óra körül. Az áramszünet főként Rogériusz negyedet, Biharpüspökit és Oncsa-telepet érintette, több száz lakás maradt áram nélkül.

Forrás: Facebook/Szoke Adrian

Nem csak a tömbházak, hanem a volt Gavril Curteanu városi kórház és a Pelican kórház épülete is áram nélkül maradt a generátorok beindulásáig, ahogy az egy nagyváradi lakos által készített felvételen is látszik. Többen tárcsázták a 112-es segélyhívó számot, miután füstöt észleltek a Pelican kórház mögött. Több tűzoltó- és mentőautó is kiszállt a helyszínre, de mint később kiderült, a füstöt a kórház generátora bocsátotta ki.
Az áramszünet idejére több Digi-felhasználó is tapasztalta, hogy nem működik a hálózat, az internetet sem tudták használni, és telefonálni sem tudtak.
Az áramelosztó cég honlapján a „Véletlen áramszünetek” rovatban a csütörtök este áram nélkül maradt utcák tucatjainak listája jelent meg, mint például Püspöki út (Ștefan cel Mare), a Lacul Roșu, a Corneliu Coposu, a Piersicilor, a Caișilor, a Ion Bogdan utcák, a Borsi út, az Izvorului, a Moldovei, Camille Flammarion utcák, a Téglavető (Dacia) út stb. Viszont a lista hamarosan már nem volt látható. Az áramszolgáltatás este 10 óra előtt helyreállt a Rogériusz és Oncsa több utcájában is. A Distribuție Energie Electrică Romania SA azonban nem részletezte az incidens okát. Úgy tűnik, hogy kisebb hiba volt, amit gyorsan meg tudtak javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában