Előkészületek a tanévkezdésre

2023.09.09. 10:08

Gőzerővel folyik a munka Nagyvárad központi részén

Folyamatosan zajlanak a munkálatok Nagyvárad központi övezetének utcáin, hogy szeptember 11-én, hétfőn, az új tanév kezdetén a lehető legzökkenőmentesebb legyen a közlekedés.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A Körös (Tudor Vladimirescu) utcán az utolsó aszfaltréteget öntötték le pénteken a Dudek (Duiliu Zamfirescu) utca és a Szent László tér közötti szakaszon, a bal oldalon. Egy nappal azelőtt pedig az ellenkező irányban aszfaltoztak. Az önkormányzat közleményében emlékeztet arra is, hogy a Deák Ferenc (Aleea Gojdu) utca már elkészült, már csak az útburkolati jeleket és a parkolóhelyeket kell felfesteni. 

Szeptember 9-én, szombaton lezárták a Kossuth (Independenței) utcát, hogy le tudják önteni az utolsó aszfaltréteget a Torna (Cele Trei Crișuri) utcán. Ugyanezen munkálatok miatt szombaton lezárták a Nagyvásártéren a Kapucinus (Traian Moșoiu) és a Kossuth utca közötti útszakaszt, valamint magát a Kapucinus utcát is. Ugyanezen a napon helyezik le a binder-réteget is a Kapucinus utcán.

 

A városházi közlemény szerint ugyancsak hétfőtől megnyitják a gyalogosforgalom előtt a Garasos hidat is. A közleményében felhívták a figyelmet arra is, hogy a hídnak csak az egyik oldalát nyitják meg, mert a másikon még zajlani fognak a munkálatok.

„Még ha nem is fejeződnek be a munkálatok száz százalékosan, de le akartuk zárni azokat az építkezéseket, amelyek akadályozzák a forgalmat, hogy hétfőtől, az új tanév kezdetétől normális körülmények között lehessen közlekedni. Szeretném megköszönni a nagyváradiak megértését az okozott kellemetlenségekért" - mondta Florin Birta polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában