Iskolafelújítás

2023.09.15. 09:21

Felújítanák a váradi művészeti líceumot

A nagyváradi polgármesteri hivatal az Északnyugati Regionális Program 2021-2027 pályázati felhívás keretében akar pénzt szerezni a Művészeti Líceum felújítására.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

A váradi helyi tanács szeptember 13-i ülésén elfogadta a tanintézmény felújítására vonatkozó dokumentációt. A Petőfi park mellett lévő iskola két épületét korszerűsítik, aminek nyomán energiahatékonyabb módon lehet majd üzemeltetni az iskolát. A polgármesteri hivatal közleményében azt írja, hogy a korszerűsítés során szigetelik a külső falakat és az utolsó emelet fölötti födémet, kicserélik a nyílászárókat, helyreállítják a burkolatfelületeket, kijavítják azokat a homlokzatelemeket, amelyek leválhatnak a falról és balesetet okozhatnak. Felújítják a különböző közműhálózatokat, azaz kicserélik a fűtés, a hideg- és a meleg víz csöveket, napelemeket telepítenek, LED-égős világítási rendszert, tűzcsapokat szerelnek be stb. A korszerűsítés során BMS energiafelügyeleti rendszert is telepítenek az épületbe, ez egy olyan modern technológia, ami az épület berendezéseinek, légkondicionálásának és gépi szellőztetésének funkcióit hőszivattyús rendszer segítségével felügyeli és vezérli. A beruházás összértéke 14.878.533 lej áfa nélkül, a munkálat becsült időtartama 27 hónap. A helyi tanács jóváhagyása után a polgármesteri hivatal nemzetközi finanszírozású projektek menedzsmentigazgatósága a lehető leghamarabb benyújtja a szükséges dokumentációt, hogy finanszírozást szerezzen erre a beruházásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában