Projekt

2023.09.02. 13:48

Ügyfélkapcsolat-kezelő rendszertől reméli a turizmus fellendítését az APTOR

A Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR – Visit Oradea) egy európai uniós finanszírozású projektben vett részt a polgármesteri hivatallal együttműködve, melynek célja az idegenforgalom fellendítése. A zárókonferenciát péntek délután tartották, a Hilton szállodában.

A szerző felvétele

Ciucur Losonczi Antonius

Alexandru Chira, a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR – Visit Oradea) vezérigazgatója elmondta, hogy a projekt 2022. július 4. és 2023. szeptember 4. között valósult meg az Adminisztratív Kapacitás Operatív Program (POCA) keretében 458.702 lejes költségvetéssel, melyből az APTOR önrésze 7920,80 lej volt. A fő célok közé tartozik lendületet adni a váradi turizmusnak a járvány utáni időszakban, új, participatív jellegű, az ágazatra vonatkozó adatgyűjtő és -feldolgozó módszerek bevezetése, egy integrált kommunikációs felület működtetése, valamint olyan események szervezése, melyek egy tető alá hozzák az idegenforgalmi ipar összes szereplőjét, vagyis a szálláshely-üzemeltetőket, a kulturális intézményeket, a vendéglátóipari egységeket, a civil szervezeteket, a fuvarozókat stb. Ugyanakkor arra is kíváncsiak voltak, milyen kihívásokkal néz szembe ez a nemzetgazdasági szegmens, és milyen közpolitikákat lenne érdemes folytatni a nagyobb siker érdekében.

Az elmúlt hónapokban ezért számítástechnikai (Word-dokumentumok és Excel-táblázatok kitöltése) tanfolyamokat szerveztek az APTOR, a helyi önkormányzat, valamint a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Ügynökség (AMD) alkalmazásában álló 12 kedvezményezett számára, valamint egy desztináció-menedzsment és marketing kurzust a turizmussal foglalkozó egyesületek és önkormányzatok részére. A legfontosabb azonban egy digitális ujjlenyomat létrehozása volt 100 kiválasztott entitásnak a bevonásával, mely egyebek mellett jelentéseket tartalmazott arról, hogy mennyire felhasználóbarátok a honlapjaik, illetve aktívak a közösségi médiában. És mindezek eredményeként végül beindítottak egy úgynevezett turisztikai desztináció szintű CRM-rendszert. A CRM a Customer Relationship Management angol kifejezés rövidítése (magyarul általában az ügyfélkapcsolat-kezelés kifejezés használatos) és nem nyilvános jellegű. A CRM típusú megoldásokban alapvetően különböző szervezetek és intézmények adatai tárolhatók, amelyekkel a felhasználó (jelen esetben az APTOR) valamilyen típusú kapcsolatban áll. Ezek ugyanis feltöltik ide a fontosabb információkat, újdonságokat magukról, melyekből az APTOR aztán szemezget, majd felteszi ezeket a saját honlapjára, immár hozzáférhető módon és tájékoztató jelleggel a turisták számára, magyarázta Alexandru Chira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában