Munkálatok

2023.09.24. 15:36

Aszfaltozzák a Victor Papilian utcát

Forrás: PMO

Erdon-összeállítás

Felújítási munkálatok zajlanak Nagyváradon a Tineretului negyedben. A polgármesteri hivatal közleménye szerint a hónap végéig befejeződik a Victor Papilian utca korszerűsítése, ahol a kivitelező Global Industrial cég a napokban önti le az aszfaltréteget. A közlemény emlékeztet arra, hogy a modernizálás előtt az 1008 méter hosszú és hat méter széles utca csak kövezett volt. Most azonban aszfaltburkolatot kap, kialakítják a járdákat, a behajtókat az ingatlanokhoz, valamint a csapadékvíz-elvezetőket is. Az utca mindkét oldalán 120–150 centiméter széles járdákat terveztek.

Forrás: PMO

A munkálatok idén tavasszal kezdődtek az esővíz-elvezető csatorna kiépítésével. Az utca szerkezete tömörített földből, ballasztalaprétegből, kötő- és kopórétegből áll, és a közvilágítást is kiépítették. A kötőréteg kiöntése után a kopóréteg, a járdák és a bekötőutak burkolása következik, végül pedig az útburkolati jelek felfestésére és a közlekedési táblák elhelyezésére kerül sor. A munkálatok összértéke 2.059.697 lej. A polgármesteri hivatal közleményében emlékeztet arra, hogy a Tineretului negyedben jelenleg több utcát is felújítanak, ezek közül említi példaként a Denis Diderot, a Caporal Constantin Mușat és a Virgil Maxim utcákat.

Forrás: PMO

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában