Alapkőletétel

2023.08.08. 12:59

Új tanmedencével gazdagodik Bihardiószeg

A piactér közelében fog megépülni Bihardiószeg új sportcentruma. Legalábbis ebbéli reményét fejezte ki Mados Attila, a település polgármestere hétfőn, az új tanmedence alapkőletételén.

D. Mészáros Elek

A településvezető elmondta, hogy távlatokban gondolkodik, a 2,5 hektáros területre az uszoda felépítését követően egy sportcentrum létrehozását tűzte ki célul. Többek között a létesítendő futballakadémia számára is megteremtenék a szükséges infrastruktúrát. „Csapatmunka eredménye a mai alapkőletétel, ezért köszönetet érdemel mindenki, aki bármilyen módon kivette részét abból, hogy településünk egy újabb fontos létesítménnyel gazdagodhasson. Külön köszönet jár Cseke Attilának, aki fejlesztési miniszterként szívén viselte közösségünk óhaját” – fogalmazott Mados Attila az alapkőletétel során.

Cseke Attila méltatta a helyi vezetőség munkáját, aminek következtében, a tanuszoda mellett, sikeres a bölcsődei beruházás, de ide sorolandók az Anghel Saligny Országos Beruházási Program révén történő fejlesztések is. A következő évek meghatározó jelentőségűek lesznek Diószeg arculatváltása szempontjából – mondta Cseke Attila. Majd arról számolt be, hogy minisztersége alatt országosan 25 milliárd eurót meghaladó összeg került kiosztásra, ebből 1 milliárd jutott Bihar megyének településfejlesztésre.

 

A tanuszoda építésére szánt 14 millió lej értékű beruházás megvalósítására 15 hónap áll a kivitelezők rendelkezésére. Amint az a helyszínen elhangzott, elsősorban a fiatalok úszásoktatását fogja szolgálni a létesítmény, de bizonyos időintervallumokban bárki igénybe veheti a vizes medencét. Az alapkőletétel során elhelyezett időkapszulába egy magyar és egy román napilap is bekerült, valamint pénzérmék, a település térképe, és egy kézzel írott üzenet az utókor számára a következő szöveggel:

„Kelt. 2023.08.07. Bihardiószeg

A mindenkori utódoknak

Mi itt vagyunk, maradni akarunk, ne adjátok fel a hitet, hogy élnünk kell. Vigyázzátok a pillanatot, erre építsetek új jövőt, ez legyen örök otthonunk.

-Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?-”

Az üzenetet a polgármester mellett szignóval látta el Cseke Attila és a jelenlévő önkormányzati képviselők is.

A tanuszoda építési munkálataira és majdani működtetéséra Bara László református esperes és Adrian Ciprian ortodox pap mondtak áldást.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában