Tájékoztatás

2023.08.04. 07:42

Szelektív konténerek a textilhulladéknak

Fotó: Pap István

ERDON-összeállítás

BN-összeállítás Idén nyártól speciális konténerekben lehet elhelyezni a textilhulladékokat Nagyváradon. Jelenleg a köztisztasági szerződés nem tartalmazza az elkülönített textilhulladék-gyűjtést, így aki meg akart szabadulni a régi ruháktól, az a Thurzó Sándor vagy az Uzinelor utcai gyűjtőközpontokba kellett elvigye, vagy a háztartási hulladékok közé kellett dobja. A Nagyváradi Filantrópia Egyesülettel, valamint az Eurotex SH, a textilhulladék szelektív gyűjtésére szakosodott céggel aláírt partnerség értelmében a város ötven pontján helyeznek ki konténereket a ruhák és a lábbelik gyűjtésére. Ezeket a tömbháznegyedekben a szelektív hulladékszigetek környékén, lakóházak közelében, valamint a város forgalmasabb helyein helyezik ki. A konténerek nagy része már a helyére került, a többit pedig a következő időszakban teszik ki. A kidobott ruhákat, textileket szétválogatják: a Filantropia Egyesület rászorulóknak adja a még jó állapotban lévő ruhákat, míg az Eurotex SH cég újrahasznosítja azokat, a fel nem használhatóakat pedig megsemmisítik. Helyszínek 
A polgármesteri hivatal közleménye szerint a konténerek a város következő pontjain találhatók meg (az egyszerűség kedvéért az utcák hivatalos román nevét közöljük): a Cantemir negyedben a Szálka parknál (Vavilov utca), December 22. park, Aleea Salca 1B. szám, D. Cantemir út, Th. Aman utca 24. szám; Aleea Ştrandului; a Dacia–Decebal utak környékén: Dacia út 56. szám, U3-PT tömbház, a Dacia–Decebal utak kereszteződésében, a Dacia úton az éjjel-nappali Profinál, Dacia út 103. szám (Fekete Butik), a váradi állatkert parkolójában, a Lotus 2 bevásárlóközpontnál, Piaţa Creangă, a Decebal úti buszmegálló körül (a Volksbank környékén), Sf. Apostol Andrei utcai taximegálló (az ortodox templom környékén két konténer), Decebal úti villamosmegálló (a Scala tömbház környékén, a taximegálló mellett), Szováta utcán a Szent Erzsébet-templom mellett; Őssi negyed: Emanuel templom, Aradi út 46. szám, Európa lakópark, Antonio Alexe sportcsarnok (a parkolóban), Al. Cazaban utca 5. szám (a parkban), Fagului utca 27. szám, Henri Coandă utca 6. szám, a Lăpuşului és a Meşteşugarilor utcák kereszteződésében (a kis parkban), a Henrik Ibsen és Aradi út kereszteződésében; Váradszőllős negyedben: szőllősi buszpályaudvar, Lotus bevásárlóközpont, szőllősi villamos-végmegálló (a jegyárusító bódé körül), Ciheiului utca, Ion Bradu – Piaţa Nucetului környéke, Onisifor Ghibu utca 10. szám, a Bumbacului utca és a Morii utca kereszteződésében, Bumbacului utca 1. szám (a Szent Márton Idősek Otthona mellett), Nufărului 30. szám, a Ialomiţei utca és a Constantin Noica utca kereszteződésében (Seleuş park), a Nufărului és a Morii utca kereszteződésében; Oncea: Bihorului utca (templom); Rogériusz negyed: Ştefan cel Mare út (Catena gyógyszertár), Lacul Roşu utca (Mc Drive), gyerekváros, C. Coposu utca 17. szám, Milcovului utca 5. és 9. szám, Posada utca 23. szám, S. Mehedinţi 31. szám, Transilvaniei utca 19–21. és 30. szám, Magnólia park, Transilvaniei és Moldovei kereszteződése (CEB parkoló), Menumorut utca (Decebal piac); Ceyrat negyed; Velence negyed: Prieteniei utca, a Războieni utca és a Seleuşului utca kereszteződésében (a buszmegállóban, a park mellett), Borsecului utca 13. szám, Cerbului utca 9. szám, Seleuşului utca, a Kolozsvári út és a Dragoş Vodă út kereszteződésében; Grigorescu negyed; Tineretului negyed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában