Munkálatok

2023.08.23. 15:16

Októberben lesz a hídátadás

A nagyváradi Garasos híd munkálatainak valamivel több mint a felével végeztek, a polgármesteri hivatal által ígért határidőnél több mint három hónappal később lesz az átadás..

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

A Garasos híd felújítási munkálatai idén április elején kezdődtek, és a munkálatok mindössze hatvan százalékát végezték el mostanáig, tehát augusztus végéig, noha a polgármesteri hivatal azt ígérte, hogy a kivitelezés mindössze három hónapot vesz majd igénybe. Vagyis július elején kellett volna befejezni a munkát, ezt a határidőt máris szinte két hónappal meghaladták. A polgármesteri hivatal a helyi sajtó érdeklődésére válaszolva azt közölte, hogy a kivitelezési időtartam valójában nyolc hónap, ennek megfelelően a határidő október 20-a. „A Garasos hídra vonatkozó munkamegbízást 2023. február 20-án adták ki. A szerződés szerint a munkálatok időtartama a munkakezdési megbízásban szereplő időponttól számított 8 hónap, azaz 2023. október 20-ig tart” – fogalmazott Anca Deac, a polgármesteri hivatal szóvivője. 

Fotó: Alexandru Nițescu

A kivitelező egyébként a Freyrom és a Procons Group cég, a beruházás költségvetése 3,9 millió lej. A munkálatok során eddig elbontották a gyalogos híd korlátait, eltávolították az aszfaltréteget, a vízszigetelést, megtisztították a fémköteleket, valamint a középső pillért, homokfúvással megtisztították a beton- és kőfalazat felületeit, a hidat tisztítás céljából megemelték és megkenték a tartószerkezetet. A továbbiakban elvégzik a vízszigetelést, és hátra van még a speciális jegesedésgátló habarcs leöntése, a burkolás, a korlátok felszerelése és a díszkivilágítás kihelyezése, valamint a feljáró rámpák burkolása.

Látványterv
Forrás: PMO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában