Showműsor

2023.08.31. 15:40

Motorostalálkozó látványos bemutatóval Bihardiószegen

Showműsorral egybekötött motorostalálkozó zajlott múlt vasárnap Bihardiószegen. Az eseményen közel 150 motoros vett részt.

Fotó: Mészáros Márta

D. Mészáros Elek

A Bihardiószegi Falunapok vasárnapi programsorozatának nyitórendezvénye a motorosok találkozója volt, amely a település központjához közeli utcarészen zajlott. A lezárt útszakasz mentén kifeszített kordonszalag mögött, némi árnyékot keresve százával gyülekeztek a nem mindennapi látványra áhítozók. A háttérben már próbálgatták járgányaikat a motorosok, pörgették, bőgették azokat, ezzel is csigázva a nézők hangulatát.

A Wild Hawk motoros baráti kör 2011 óta szervezi a bihardiószegi találkozót, sikerük azóta is töretlen, folyamatosan változatos elemekkel bővítik a látnivalókat. Összeforrt „minitársadalom” az övéké, 2005-ös megalakulásuk óta közös túrákon vesznek részt külföldön és idehaza egyaránt. „Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, mindig találunk alkalmat a találkozásra, legyen az valamelyikünk születésnapja, vagy motoros disznótor, szezonzáró parti” – válaszolta kérdésünkre az egyik motoros, Fekete Katalin. 

Mielőtt délután három órakor felsorakoztak a startvonalnál, a motorosok a diószegi Ócska temetőben emlékeztek elhunyt csapattársaikra, Gergely Tiborra és Hegedűs Istvánra.

A kétkerekű csodák mellett quadosok is felvonultak, sőt, a csapatvezető motoros mögé maga a polgármester, Mados Attila is felült. Az országhatár felé indultak el, majd Székelyhídon áthaladva Nagykágyán megálltak, és koszorút helyeztek el azon a helyen, ahol Gergely Tibor motorbalesetet szenvedett és életét vesztette.

Fotó: Mészáros Márta

A közönség tapssal fogadta a visszaérkező motorosokat, akik további izgalmas látnivalókat nyújtottak. A „ki tud minél lassabban motorozni?” címmel meghirdetett versenyt Lele János-Sándor nyerte, Szabó Tibor (Titi) követte őt a rangsorban, míg Szíki Sándor a harmadik lett. A kötélhúzásra ötfős csapatok jelentkezhettek, a Wild Hawk motorosai lettek az elsők, legyőzve a Black Ravenst és az őket követő Hawks RC Bihart. A harmadik versenyszámot még a nagyothallók is élvezhették, a felbőgő motorok hangja a településen túl is hallható volt. A „hangversenyt” Kun Sándor (Kökény) motorja nyerte, a Balla Ferencé kevéssel maradt le az első helyről, míg Kovács Levente (Kovi) járgánya a képzeletbeli dobogó harmadik fokát vehette birtokba.

A legjavát a végére hagyták a szervezők, tovább csigázva a hőség ellenére is végig kitartó közönséget. Erdei Balázs kaszkadőr nem mindennapi látványshowt mutatott be, lányát, Emesét is bevonva a produkcióba. A közönség soraiból bátor lányok is jelentkezhettek statisztálni egy-egy lélegzetelállító mutatványhoz. Nem csoda, hogy a gyengébb idegzetűek gyakran felszisszentek kritikusnak látszó helyzeteknél, de Erdei Balázs kordában tartotta a rakoncátlankodó lóerőket. A taps és az ováció nem maradt el az egykerekezés, a gumiégetés és a már-már kivitelezhetetlennek tűnő mutatványok láttán.

A sikeres nap örömére a Wild Hawk motoros baráti kör tagjai minden kétkeréken érkezőt megvendégeltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában