Programok

2023.08.26. 11:43

Községi napokat tartottak Érsemjénben

Három év kimaradás után augusztus 18–20. között ismét községi napokat tartottak Érsemjénben a helyi önkormányzat és az RMDSZ szervezésében. Három napon át zajlottak a kulturális, sport- és szórakoztató programok, melyek között minden korosztály megtalálhatta a kikapcsolódás lehetőségét.

Fotó: Solymosán Krisztián

BN-összeállítás

Huszonkilenc gyermeket neveztek be a Szabó Tibor által koordinált péntek délelőtti horgászversenyre, melyen a kifogott halak súlya alapján hirdették ki a nyerteseket: I. hely – Suciu Andrei, II. hely – Csordás Kristóf, III. hely – Rácz Dávid. Az esti programra már a Fráter Lóránd Művelődési Otthonba várták a szórakozni vágyókat, ahol az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport a 60-as, 70-es és 80-as évek olasz slágereiből összeállított zenés műsorral lépett fel.

Fotó: Solymosán Krisztián

A program szombat reggel a műfüves focipályán indult, ahol a már előzetesen lejátszott selejtező meccsekből továbbjutó négy csapat mérkőzött meg a kupákért. A dobogós sorrend a következőképpen alakult: I. hely – az Iskolacsapat, II. hely – Semjén FC, III. hely – Bad Boys. A győztesek mellett díjazták a legjobb kapust (Szkirkanici Ákos) és a legjobb játékost (Kereszturi Sebastian) is.

A roncsderbi mindig nagy sikernek örvendett a Gáthegyen, az idei évben sem történt ez másképp, körülbelül ezren vonultak ki déli órában a falu szélére. Negyven autó vett részt rajta, melyek között semjéni építésűek is voltak. Közben a Népkertben interaktív zenés műsor szórakoztatta a gyerekeket, valamint a helyi pedagógusok is különböző foglalkozásokkal készültek.

Fotó: Solymosán Krisztián

A Fráter Lóránd Művelődési Otthon kiállítótermében a debreceni Kézműves Alapítvány tárlatának megnyitója zajlott a kora délutáni órában. Az alapítvány tevékenységét és a népi kézműves mesterek munkáit dr. Tar Károlyné Szoboszlai Katalin alapítótag ismertette és mutatta be. A tárlat az ősz folyamán is Érsemjénben marad, így előzetes időpontegyeztetéssel látogatható. A Népkertben ezután a helyi óvodások és kisiskolások adták elő táncos produkcióikat, akik után az érsemjéni Exotic együttes lépett fel.

Fotó: Solymosán Krisztián

A helyi Ezüstperje néptánccsoport és annak utánpótlás csoportja, a Perjécske gyermekcsoport házigazdaként fogadta a más településről érkezőket: a zilahi Terbetét, a berettyóújfalui Rokolya és a nyírábrányi Nagyberek néptánccsoportokat. Az Érsemjéni Néptánctalálkozót Érsemjén község mellett a Communitas Alapítvány és az RMDSZ támogatta. Ezután a Tini Dance Center gyermek és ifjúsági korosztály táncosai foglalták el a színpadot. Este már csak a sztárvendégeké volt a főszerep: a budapesti Kiscipő zenekaré, majd pedig Márióé, a harmonikásé.

A vasárnapi korai órákban a hagyományokhoz híven lovasok ébresztették a község lakóit, akiket kicsalogattak az ünnepi felvonulásra. A Népkertben a műsorvezető, Papp Nikoletta üdvözölt mindenkit, majd az egyházak képviselői osztották meg ünnepi gondolataikat. A református egyház kórusa két feldolgozással készült, majd Borsi Imre Lóránt, az érsemjéni RMDSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, Timar Sorin alpolgármester és Cseke Attila szenátor átadták a Legszebb porta-díjakat. A központi parkban Érsemjén egyik nagy szülöttére, Kazinczy Ferencre emlékeztek. A helyi iskola diákjai ünnepi műsort adtak elő, majd Cseke Attila mondott beszédet.

Fotó: Solymosán Krisztián

Délután az egymás után fellépő kis- és nagyobb gyermekcsoportokat Béres Szabolcs, alias Mr. Sámánpár követte egy énekes produkcióval. Koncertezett a nagyváradi Soroglya népzenei együttes, melyet a helyi néptáncosok, majd az érmihályfalvi Nyíló Akác és a monospetri Bábota néptáncosai követtek. Modern ritmusoknak tapsolhatott a közönség az érmihályfalvi Máté Zsoltnak és moderntácosainak köszönhetően, majd Szabyest, a TikTok közösségi oldal egyik ismert tinisztárja, illetve Bereczki Zoltán énekes lépett fel. Az Érsemjéni Községi Napok zárásaként Borsi Imre Lóránt szólt a közönséghez, majd tűzijáték következett.

Fotó: Solymosán Krisztián

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában