Beszámoló

2023.08.29. 15:16

Községi nap Magyarremetén 22. alkalommal

Fotó: Kovács Zoltán

BN-összeállítás

Huszonkét évvel ezelőtt a Pro Remete Egyesület szorgalmazásából és szervezésében tartották meg Magyarremetén az elszármazottak találkozóját. Azóta ez az esemény már igazi közösségi-községi nappá nőtte ki magát, színvonalas programokkal. Idén augusztus 27-én, vasárnap zajlott a rendezvény, a Magyarremetei Polgármesteri Hivatal, a helyi tanács, a Pro Remete Egyesület és a Magyarremetei Kulturális Egyesület szervezésében. Változatos programok várták már kora délutántól a kicsiket és nagyokat, jó zenével, enni- és innivalóval, óriáscsúzdával, a késő augusztusi nap heve ellen a remetei focipályán felállított sátrak nyújtottak oltalmat.

Az állandó színpadon – amelyet sok évvel ezelőtt pont a remeteiek találkozójáért létesítettek közerőből – egymást váltották a zenészek, előadók. Felléptek többek között a román népi zenét előadó  Tomele testvérek, Mirela Mănescu, Vlăduța Lupău, Sebi Hahău és később Sabina Leonte-Alb, továbbá Paula Lezeu is. Folytatásként örökzöld slágerekkel dobta fel a hangulatot László Attila, a magyar blokk végén pedig Mc Hawer varázsolt remek hangulatot a remetei színpadra. Ez alkalommal a helyi tanács és a polgármesteri hivatal elismerésben és pénzdíjban részesítette a kiváló remetei diákokat, külön figyelmet szentelve annak az öt tanulónak, akik tiszta tízessel zárták az elmúlt tanévet.

A köszöntők sorában üdvözölték a megjelenteket Szabó Ödön és Ioan Mang parlamenti képviselők, a község polgármestere, Stelian Copil és természetesen Bálind György alpolgármester, aki most is remekelt az esemény szervezésével és lebonyolításával. Rekordszámú, majdnem másfélezres közönség vett rész a 22. alkalommal megszervezett rendezvényen, melyet látványos tűzijátékkal zártak. De nem kell sokáig várni, hiszen szeptember elején a Fekete-Körös-Völgyi Magyar Napok újból egybehozzák a magyarságot, tartalmas programokkal és felhőtlen szórakozással!

Fotó: Kovács Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában