Oktatás

2023.08.23. 08:43

Közel kétszáz hely a Nagyváradi Egyetem doktori iskolájában

A 2023–2024 tanévre a Nagyváradi Egyetem Doktori Iskolája 191 betölthető helyet hirdetett meg. A  zenei doktori iskolán 15 tandíjas és egy tandíjmentes, ösztöndíj nélküli helyet hirdettek meg. A történelmi doktori iskolán 11 tandíjas és egy tandíjmentes, ösztöndíjas hely áll rendelkezésre. Az orvosbiológiai doktori iskolán a gyógyszerészet tudományterületén 14 helyet hirdettek meg. Az orvosi képzésén szintén 14 tandíjas, két tandíjmentes ösztöndíj nélküli, illetve két tandíjmentes és ösztöndíjas helyet kínálnak. A fogorvosi doktori képzésén kilenc tandíjas és egy tandíjmentes, ösztöndíj nélküli helyet hirdettek meg. 
A legtöbb helyet a gazdaságtudomány területén hirdették meg. Összesen 50 helyet kínálnak a doktori képzésen az üzletvezetés, gazdaságtan, pénzügy tudományterületén. A meghirdetett helyek közül 48 tandíjas, két tandíjmentes, utóbbiak közül csak az egyik ösztöndíjas.
A doktori iskola képzésre való iratkozás szeptember 1–19. között zajlik, szeptember 20–21. között fog zajlani a tudományos projektek bemutatása, a felvételi október 1-jén zárul, a felvett doktori hallgatók anyakönyvezésével. A beiratkozási díj 150 lej, anyakönyvezési díj 100 lej. A legnagyobb beiskolázási összeget az orvosbiológiai doktori iskolán kérik, évi 6.500 lej, kivételt képet a biológia doktori képzés, ahol a tandíj 4.700 lej. A mérnöki doktori iskolán az éves tandíj 4.600 lej, a szociológia doktori iskolán a tandíj 4.000 lej. További információk elérhetők a Doktori Iskola honlapján: https://doctorat.uoradea.ro/ro/admitere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában