Munkálatok

2023.08.02. 14:57

Két utca korszerűsítése fejeződik be

Forrás: PMO

Erdon-összeállítás

Hamarosan befejeződik két nagyváradi utca korszerűsítése, írja közleményében a polgármesteri hivatal. Konkrétan a Grigorescu lakónegyedben lévő Ștefan Lupșa és a váradvelencei Gh. I. Șișești utcákról van szó. A Ștefan Lupșa utca felújítása tavasszal kezdődött el, melynek mindkét oldalán járdát építenek ki, a közút mentén pedig csapadékelvezető csatorna lesz. A kivitelező Porr Construct cég már beépítette a vízelnyelőket, ezután elkészítette az útpadkákat, az útalapot és az aszfaltburkolatot. Az utca két oldalán a járdákat és az ingatlanok megközelítését biztosító behajtókat is megépítették. A kopóréteg is le van már öntve, most már csak az útjelzéseket kell felfesteni, illetve a közúti jelzőtáblákat kihelyezni. Az utca 385 méter hosszú, a beruházás költségvetése 1.050.323 lej áfa nélkül. 

Forrás: PMO

A Váradvelencén lévő 102 méteres Gheorghe Ionescu Șișești utca nemrég még csak kavicsos út volt, de ennek korszerűsítése is elkezdődött idén tavasszal, így hamarosan teljesen megújul, tájékoztat a polgármesteri hivatal. Eddig elvégezték a földmunkákat, lehelyezték az esővíz-elvezető csatornákat, és elvégezték az út alapozását. A járdaszegélyeket és a vízelnyelőket is beépítették, kiöntötték a stabilizált ballaszt alapréteget, és zöldövezeteket alakítottak ki. A kopóréteget a napokban fektették le, a következő napokban pedig a kivitelező felfesti a szükséges útburkolati jeleket és felszereli a közúti jelzőtáblákat. A szerződés értéke 395.337 lej áfa nélkül, a kivitelező szintén a Porr Construct cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában