Beruházás

2023.08.03. 17:29

Alakul a park and ride parkoló fölötti tér

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Megkezdték a nagyváradi ortodox katedrális körüli tér kialakítását, és már 250 négyzetméteren lefektették a porfír burkolatot a Banca Românească előtti részen, írja közleményében a váradi polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A park and ride típusú parkoló feletti területen mintegy 7000 négyzetméteres gyalogos övezet jön létre, míg az alatta lévő parkoló 7047 négyzetméteren terül majd el. A felszíni gyalogos övezet összeköttetést biztosít majd a Szent László tér, a Nagyvásártér (December 1. park), illetve a váradi vár között, padokat, növénytartókat, pergolákat és világítótesteket helyeznek ki oda, továbbá zöldterületeket is kialakítanak. 

Az ortodox katedrális körüli parkoló és parkolóház építése is halad előre, a munkálatok 43 százalékát végezték el eddig, adja hírül a polgármesteri hivatal közleménye. A mélygarázs 258 férőhelyes lesz, ebből hatot elektromos autótöltővel látnak el, továbbá lesz 10 hely mozgássérültek, 31 pedig motorkerékpárok számára. A közleményből kiderül, hogy a mélygarázs alapozása elkészült, az összes pillér is a helyére került már. A padlóburkolat 90, a födém 65 százalékban van kész. A fűtési hálózat 90 százalékban megvan, a csapadékelvezető rendszer 75 százalékban készült el, az elektromos berendezések beszerelési munkálatainak a 25 százalékát végezték el a kivitelező Construcții Erbașu, S.C. Simbac és Electrofor cégek. A közleményben hangsúlyozzák, hogy az építkezés helyszínén talált régészeti leleteket a helyszínen kiemelik és láthatóvá teszik az arra járók számára, így azok mind a parkolóból, mind a felette lévő térről láthatók lesznek a járószinten kialakított réseken keresztül. A munkálatok értéke 33.704.700 lej áfával együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában