Beruházás

2023.08.17. 14:12

Aláírták a parkolóház építésére vonatkozó szerződést

Forrás: PMO

Pap István

Megépül az emeletes parkolóház a nagyváradi megyei kórház mellett. Komoly előrelépés a projekt megvalósításában az, hogy augusztus 10-én aláírták az erre vonatkozó szerződést a kivitelező Drum Asfalt és Grup Construcții Est cégekkel. A szerződés értéke 45.854.744 lej áfa nélkül. A parkolóház a Dózsa György és a Salvării utcák kereszteződésében épül fel, olvasható a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményében. Ebben kiemelik: egy parkolóház építésére nagy szükség van abban az övezetben, mert a kórház környékén nagy az autóforgalom, gyakran alakulnak ki torlódások, és nagyon kevés jelenleg ott a parkolóhely.

„Mint ismeretes, a Nagyváradi Sürgősségi Megyei Kórház bővítése, illetve egy ingatlanfejlesztés miatt torlódások keletkeztek a Louis Pasteur és a Dózsa György utcák környékén. Akik a kórházba, hozzátartozóikhoz vagy egyéb ügyeik intézésére érkeznek, alig találnak parkolóhelyet. Műszakilag összetett munkáról van szó, amelyhez több tanulmány és szakvélemény elkészítésére volt szükség ahhoz, hogy a célt biztonságossá tegyük” – idézi a közlemény Florin Birta polgármester szavait. Az ötszintes új létesítményben 516 parkolóhelyet hoznak létre. Az épületet a domboldalon építik fel, ez lehetővé teszi, hogy minden szintet külön meg lehessen közelíteni autóval. A parkolóban 21 helyet mozgássérültek számára alakítanak ki, és több töltőállomás is lesz ott elektromos járműveknek. Miután elkészül, a létesítmény bekerül a nagyváradi önkormányzati parkolók egységes felügyeleti és irányítási rendszerébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában