Beruházás

2023.07.15. 11:14

Újabb parkolóhelyeket alakítottak ki

Forrás: PMO

Közel 100 parkolóhelyet alakítottak ki a Bunyitay-liget/Brătianu park közelében lévő elhagyott épület helyén. Tavaly tavasszal a Bunyitay-liget közelében lévő telek még romos volt, egy régi, befejezetlen és elhagyott épület állt rajta, mostanra viszont az egész terület megváltozott. „Ezek a parkolóhelyek minden bizonnyal értéket adnak ennek a városrésznek. Itt tudnak majd parkolni a nagyváradi polgárok, akik a város más részeiből érkeznek, akár a parkba sétálni, vagy kocogni, de a turisták is, akik az aquaparkba jönnek" - mondta Florin Birta polgármester.

 

A telken álló régi épület lebontását követően tartófalakat építettek az Olteniei utca felől, kialakították az esővíz-elvezetést, leaszfaltozták a területet, és felfestették a parkolóhelyeket, kialakították a közvilágítást. A munkálatok eredményeként 90 parkolóhelyet alakítottak ki, 78 személygépjárműveknek, hat kisbuszoknak és hat mozgássérülteknek van fenntartva. A kialakított helyekre 25 fát (12 platánlevelű juhart, 9 tarka levelű zöld juhart, két lepényfát és két szilfát) fognak elültetni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában