Felújítás

2023.07.14. 14:26

Kiadták az építkezési engedélyt a rendőrségi épület renoválására

Ciucur Losonczi Antonius

Az illetékes bukaresti hatóság június 29-én kibocsátotta az építkezési engedélyt a nagyváradi rendőrség épületének energetikai szempontból történő renoválására. A befektetést közösen valósítja meg a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és Románia Belügyminisztériuma. A fő cél a környezetszennyezés és a működési költségek csökkentése, valamint a munkakörülmények javítása és minőségibb szolgáltatások nyújtása az ügyfelek számára.

Mint korábban már beszámoltunk róla, a nagyváradi önkormányzat főépítészeti hivatala pozitívan véleményezte, így hőenergetikai szempontból korszerűsíthetik a román rendőrség nagyváradi székhelyét. Az Aradi úti ingatlan 1995-ben épült, és még abban az évben használatba vette a váradi rendőrség, mely azóta is ott működik. Bár közel három évtized is eltelt az átadás óta, eddig még sohasem korszerűsítették vagy renoválták, csupán aktuális javításokat hajtottak végre. A projekt teljes költségvetése bruttó 15,3 millió lej, melyből a vissza nem térítendő támogatás értéke bruttó 5,3 millió. A beruházást az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR) finanszírozzák, a munkálatok befejezésének határideje pedig 2024 szeptembere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában