Tábor

2023.07.26. 18:26

Jubileumi zenetábort tartanak Nagyváradon

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, illetve Oláh Gabriella kántornő szervezésében ezen a héten a X. Zenetábor zajlik a Kanonok sor 13. szám alatt, melyen több tucat, 6-10 éves gyermek vesz részt.

Ciucur Losonczi Antonius

Az idei rendezvény mottója: Zenészek és hangszerek a Bibliában. Minden napnak meg van az adott témája, melyekről Pék Sándor esperes-plébános tart interaktív hittanórákat a résztvevőknek, és a néptáncoktatás is állandó program szokott lenni, Forgács Zsomborral és Forgács Jácinttal.
Hétfőn kézműves-foglalkozások voltak (László Attila és László Emese segítségével agyagoztak) és énekeket tanultak a jelentkezők. Kedden száraztésztákat festettek, illetve nyakláncokat és egyéb ékszereket fűztek ezekből a gyermekek. A meghívott Deé Róbert tanár volt, aki több fúvós hangszerrel érkezett, melyeket bemutatott a táborozóknak.
Szerdán üvegfestéssel foglalták le magukat, amihez az alapanyagokat a Zöld Berek (Cătunul Verde) Egyesület biztosította. Csütörtökön a mézeskalács festés a fő attrakció, annál is inkább, hogy ezek hangszer formájúak lesznek. A zenéről ezúttal egy vonósnégyes gondoskodik, melynek tagjai Oláh Gabriella, Oláh Boglárka, Costin Éva és Ichim Beáta. Pénteken lesz hitoktatás és éneklés, valamint szentségimádás, melyen hálát adnak a Jóistennek a X. Zenetáborért.

A felsoroltokon kívül Szerafina és Erzsébet szerzetesnővérek, valamint az Őrzőangyalok (vagyis a fiatal önkéntesek) segítenek mindenben. Ugyanakkor, mivel a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának diákjai – Bodor Kinga, Gönczi Delenke, Hegedűs Rita, Kovács Henrietta – szakmai gyakorlaton vesznek részt a nagyváradi római katolikus püspökségen július 17–30. között, melynek során bepillantást nyerhetnek az egyházmegye és a püspökség tevékenységeibe, ők is jelen szoktak lenni.
A hétvégén pedig, Szent Annának és Szent Joachimnak, Jézus Krisztus nagyszüleinek ünnepét követő vasárnap, a 11.30 órakor kezdődő szentmise végén verses-zenés programmal fogják megörvendeztetni a résztvevő gyermekek az időseket és a nagyszülőket a nagyváradi székesegyházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában