Munkamegbeszélés

2023.07.12. 17:00

Érmihályfalván találkoztak a Partiumi Falugazdász Hálózat munkatársai

Balázs József Attila

Munkamegbeszélésre gyűltek össze a falugazdászok szerda délelőtt az érmihályfalvi Gizella Művelődési Központban, hogy a soron következő programokkal, eseményekkel kapcsolatos tudnivalókat egyeztessék. Kovács Szabolcs István, a Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület elnöke üdvözölte a megjelent falugazdászokat, majd átadta a szót Karsai Attila érmihályfalvi alpolgármesternek. Az elöljáró köszöntötte a megbeszélés résztvevőit, gratulált a hálózat munkatársainak. Mint mondta, figyelemmel kíséri tevékenységüket, azokat a szakmai rendezvényeket, amelyek minden alkalommal sok érdeklődőt vonzanak. „Ezek a rendezvények már nemcsak szakmai jegyeket hordoznak, baráti, közösségi eseményekké váltak. Sikertörténet például a helyi pálinkafőző gazdák fejlődése, hiszen rövid idő alatt a hobbiszintről a legmagasabb színvonalig jutottak. Az elmúlt néhány évben minden versenyről érmekkel tértek haza, és a legkiemelkedőbb díjakat hozták el, öregbítve régiónk és Érmihályfalva hírnevét” – fogalmazott Karsai Attila, aki zárszavában sok sikert kívánt a falugazdászoknak további terveik megvalósulásához.

Kovács Szabolcs István ezután a Magyarok kenyere-programmal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókat ismertette, majd kitért a Blisseva Partium Spirit Award nemzetközi, Kárpát-medencei párlat- és pálinkaversenyre, amelynek az ottományi Komáromi-kúria ad majd otthont. Erre a megmérettetésre is a minták túlnyomó részét a falugazdászok gyűjtötték és juttatták el, Érmihályfalva térségében Nagy László agrármérnök, falugazdász látta el ezt a feladatot.

A Nagykárolyban második alkalommal megrendezésre kerülő meghívásos, Bor a kastélyban elnevezésű borverseny részleteiről is egyeztettek a falugazdászok. Tavaly ez a verseny még a Kincses Pince nevet viselte, időközben technikai okok miatt kellett változtatni rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában