Átadja a stafétát

2023.07.10. 17:45

Bejelentette visszavonulását a kopjatörő világbajnok

Forrás: Medieval Festival Oradea

Fotó: Dan-Alexandru Peret

Pikó Stefánia

A nagyváradi középkori fesztivál keretében megrendezett kopjatörő világbajnokság győztese, a franciaországi Michael Sadde bejelentette visszavonulását közvetlenül a bajnokság megnyerése után. A nagyváradi fesztiválozók számára egyébként ismerős lehet a neve, ugyanis a tavaly megrendezett európai kopjatörő bajnokság győztese is ő volt.

Az idei, Nagyváradon megrendezett kopjatörő világbajnokság második helyezését a kanadai Marc Hamel nyerte el, aki tizenöt éve űzi ezt a sportágat. Michael Sadde francia versenyző számára azonban ez volt az utolsó megmérettetés, ugyanis bejelentette, visszavonul, és átadja a helyét a fiataloknak. Visszavonulását közvetlenül a bajnokság végén közölte, amikor megköszönte a közönség támogatását és elismerését. Megjegyezte, embert próbáló tapasztalatként élte meg a megmérettetést, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik a lovakról gondoskodtak, és versenytársainak, akik kapcsán kiemelte, tudja, milyen megerőltető lehetett tízezer kilométert utazni repülővel, majd az érkezés másnapján harcba állni. Ezután fedte fel, hogy számára ez volt az utolsó ilyen jellegű megmérettetés, ugyanis ígéretet tett „egy hölgynek, akit nagyon szeret”, hogy abbahagyja a lovagi tornát, amelyet egy igen szenvedélyes és veszélyes foglalkozásnak nevezett. „Átadom a stafétát a fiataloknak, akik minden bizonnyal jobbak lesznek, és nagyon motiváltak. Köszönöm, hogy ilyen szép számban eljöttek, és megnéztek minket, és köszönöm a fesztivál szervezőinek!” – fogalmazott.

A világbajnokság tagadhatatlanul a fesztivál leglátványosabb és leglátogatottabb eseménye volt, amely helyi érdeklődők és turisták ezreit vonzotta a nagyváradi várba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában