DASO

2023.07.20. 15:24

A családon belüli erőszakról tartottak előadást

Forrás: DASO

Sokan részt vettek a Nagyváradi Szociális Ellátások Igazgatóság (DASO) ingyenes családsegítő szemináriumának harmadik előadásán, amelynek témája a családon belüli és az iskolai erőszak volt. A meghívott előadók Arina Moş szenátor és Vlad Bradea főügyész voltak. A megjelenteket Anca Grama, a DASO igazgatója köszöntötte, majd a meghívottak bemutatását követően emlékeztette a megjelenteket, hogy az igazgatóság folyamatosan együttműködik a Bihar Megyei Tanfelügyelőséggel, valamint a váradi iskolákkal annak érdekében, hogy visszaszorítsák a fiatalok körében a kábítószerrel való visszaélést és az oktatási intézményekben tanúsított helytelen viselkedést, továbbá ingyenes pszichológiai tanácsadást biztosítanak a fiataloknak, a szülőknek és a nagyszülőknek.

A továbbiakban Arina Moş az általa támogatott gyermekvédelmi törvénytervezeteket ismertette, Vlad Bradea főügyész pedig a családon belüli erőszak áldozatainak vagy potenciális áldozatainak védelmét biztosító jogi eljárásokról beszélt, valamint arról, milyen helyzetekben és hogyan lehet az ügyészséghez fordulni. A résztvevők, köztük szülők, tanárok és iskolaigazgatók megvitatták az általuk tapasztalt élethelyzeteket, és a meghívottakkal együtt próbáltak megoldásokat és módokat találni a jogszabályok és a különböző eljárásokban érintett intézmények gyakorlatának javítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában