Tárlat

2023.06.08. 09:25

Végzősök fotóiból nyílt kiállítás

Fotó: Fórián Andrea

BN-összeállítás

Nagyszámú közönség jelenlétében tartották meg kedden 18 órától az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a Summit Agro Romania által szervezett online fototechnikai és -művészeti kurzus végzőseinek 70 alkotásából összeállított kiállítás megnyitóját, amelyre a nagyváradi vár E épületében található Vilidár István Galériában szerveztek meg. Az idei első magyar nyelvű kurzuson Bruncsák Mátyás, Szabó Géza (Nagyvárad), Notaros Melinda (Nagyszalonta), Szilágyi Barbara Lorena (Tóti) és Marton Apolonia-Hilda (Marosvásárhely) tudhatott meg többet a fotóművészetről Tóth István AFIAP fotóművész vezetésével.
A megnyitón megjelenteket és a kurzuson résztvevőket Tóth István köszöntötte. A végzős Szabó Géza beszédében kiemelte: „Nagyon izgatottan vártam a tanfolyamot. Annak ellenére, hogy tudtam, hogyan kell fotózni, a tanfolyam során rengeteg információt szereztem magával az alkotással és főleg a fotóművészettel kapcsolatban”. A továbbiakban a marosvásárhelyi Marton Apolonia-Hilda is megosztotta gondolatait: „Rendkívül izgatott vagyok, hogy vizsgafotóimat a nagyváradi vár gyönyörű galériájában kiállítva láthatom. Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehettem és elvégezhettem egy olyan tanfolyamot, amit a művészi fotográfia oktatásában több mint öt évtizedes tapasztalattal rendelkező oktató tartott”. Zárásként Tóth István átadta a végzősöknek az okleveleket. A megnyitón Thurzó Sándor József brácsaművész is közreműködött. A kiállítás június 22-ig látogatható naponta 8-20 óra között, a belépés ingyenes. A fotókat a váradi tömegközlekedési eszközök képernyőin is meg lehet nézni az Euro Foto Art és a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat által kötött együttműködés értelmében. Továbbá az összes kiállított munka megtekinthető a Euro Foto Art honlapján (https://www.eurofotoart.com/efa-exhibition-hals/efa-exhibition-center/22/).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában