Várakozás

2023.06.16. 15:12

Torlódás alakult ki az informatikai rendszer akadozása miatt a határátkelőnél

Erdon-összeállítás

Csütörtökön és pénteken is rövidebb ideig fennakadás volt a borsi határátkelőnél, hosszú kocsisorok alakultak ki, a határátlépési várakozási idő meghaladta esetenként a negyven percet. Ennek a fennakadásnak az volt az oka, hogy valamilyen okból kifolyólag a határszakasz magyar oldalán nem működött az adatbázis, tudtuk meg Laura Bondartól, a nagyváradi területi határrendészet szóvivőjétől. Elmondta, hogy pénteken 12:30 perckor kaptak értesítést a magyar kollégáktól arra vonatkozóan, hogy akadozik a rendszer, de viszonylag hamar helyreállt a rend, és 13:15-kor már ismét működött minden a magyar oldalon. 

Hozzátette, hogy csütörtökön is volt hasonló fennakadás, de az sem tartott hosszú ideig. A határrendészet honlapján látható valós idejű határátkelő-figyelő tanúsága szerint péntek délután négy órakor 50 perc volt a várakozási idő a Bors I határátlépőnél és 40 perc a Bors II. határátkelőnél, míg Székelyhídnál, Érmihályfalvánál és Nagyszalontánál mindössze tíz percet kell várjanak az autósok, hogy átléphessék az országhatárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában