RO-Alert

2023.06.10. 19:46

Szélsőséges időjárási körülményekre figyelmeztet a katasztrófavédelem

Illusztráció

Erdon-összeállítás

Mint korábban is írtunk róla, felhőszakadásokra figyelmeztető másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást adtak ki szombaton az ország 13 megyéjére, köztük Biharra is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése alapján szombaton, június 10-én egy azonnali riasztás is érkezett, mely szerint 19.50 és 21.30 óra között felhőszakadások várhatók, a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 30–35 litert négyzetméterenként, a szél megerősödik, és helyenként jégeső is előfordulhat. Elsősorban a következő települések érintettek: Nagyvárad, Váradszentmárton/Sânmartin, Fugyivásárhely/Oșorhei, Nagyürögd/Nojorid, Bihar/Biharia, Biharszentandrás/Sântandrei, Köröskisjenő/Ineu, Harangmező/Hidișelu de Sus, Bors, Hegyközcsatár, Paptamási, Hegyközpályi.

Forrás: ISU

Szombaton kora  este a Bihar megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) RO-Alert üzenetben figyelmeztette a lakosságot arra, hogy 19.50–21.30 óra között heves esőzések, villámlás, akár jégeső is várható, mely időintervallumban lehetőleg kerülni kell a szabadban való tartózkodást. Sajtóbeszámolók szerin Nagyváradon a Rogériuszon, Őssiben és Velencén élők kaptak ilyen üzenetet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában