Közlemény

2023.06.13. 08:21

Megérkezett az alaptáborba Varga Csaba

Forrás: Facebook/Hazajáró

BN-összeállítás

A Nanga Parbat kb. 4200 m magasan fekvő alaptáborból jelentkezett be szombaton Varga Csaba nagyváradi hegymászó, építész. A hegymászó június 7-én hajnalban érkezett Pakisztán fővárosába, Iszlamabadba. Másnap a Karakoram Highway-en az Indus völgyében fekvő Chilas városába utazott. Onnan a Diamir völgyében folytatta az útját Ser faluig, szombaton délelőtt pedig elérte az alaptábort, ahol pár napos pihenő vár rá, majd megkezdi az akklimatizációt – közölték szombaton este a Hazajáró című műsor Facebook-oldalán

Mint ahogy már korábban is megírtuk Varga Csaba június 6-án indult el a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, a 8125 méter magas Nanga Parbatra. A csúcstámadást a június 20. és 30. közötti időszakra tervezi. Varga Csaba célja, hogy pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül mássza meg a pakisztáni Himalája hegycsoportban fekvő hegycsúcsot.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában