Beszámoló

2023.06.30. 14:16

Két helyszínen zajlott az idei angol tábor a Partiumi Nyelvközpont szervezésében

Szabó Roland-Attila, a Partiumi Nyelvközpont igazgatója

Évek óta hagyomány az angol tábor megszervezése a Partiumi Keresztény Egyetemen, amely hol Érmelléken, hol a PKE területén kerül megrendezésre a Partiumi Nyelvközpont égisze alatt. Nagy kihívás ez angol szakos hallgatóinknak, akik hatalmas lelkesedéssel és odaadással foglalkoznak a gyerekekkel. Idén úgy döntöttünk, hogy két tábort is lebonyolítunk párhuzamosan, egyet az egyetem épületében, egyet pedig Hegyközszentmiklóson.

A június 19-23 közötti időszakban megszerezett táborok mindenki mindenki számára sikeresek voltak. Win-win helyzet, ahogy mondani szokták; a gyerekek nemcsak angolt tanultak, hanem rengeteget játszottak, kreatív tevékenységekben vettek részt és csapatban dolgoztak. Hallgatóink pedig élesben gyakorolták a gyerekekkel való foglalkozást, a kreativitást és leleményességet igénylő szervezést és oktatást. Komoly szakmai gyakorlat volt ez számukra. Az angol tábornak megvan a stabilan kialakult szerkezete, mindig nap más tematikával: környezetvédelem, közlekedés, vagy a különböző nemzetiségek kultúrái. A foglalkozások mellett a gyerekek várost építettek, ügyességi versenyen mérkőztek meg egymással, kvízjátékban jeleskedtek vagy előre elrejtett kincseket kerestek. A hét az ünnepélyes díjátadóval ért véget, jókedvvel zárva az idei nyári tábort. Jövőre folytatjuk, és a gyerekeket visszavárjuk.

Tavasszal újra lesz tábor! Új összetételben érkezünk, nagy meglepetésekkel! A részletekkel majd jövőre jelentkezünk.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában